Vučević: Baš volim pesmu "Marširala kralja Petra garda", to je slobodarska pesma

Premijer Miloš Vučević izjavio je da osuda pevača krajiške grupe "Jandrino jato" u Hrvatskoj predstavlja direktno kršenje osnovnih ljudska prava Srba u toj zemlji.
Vučević: Baš volim pesmu "Marširala kralja Petra garda", to je slobodarska pesma
Foto: 021.rs
Kako je naveo, krajiška grupa "Jadrino jato" u Hrvatskoj pevala je "srpsku patriotsku pesmu 'Marširala kralja Petra garda'", a podsetio je i na nedavno hapšenje srpskog advokata Nemanje Berića.
 
"Šalju nam signal da čudna pravila i vrednosti važe o EU. I čini mi se potpuno suprotno od onoga kako mi razumemo pravila i vrednosti EU. Ovo je direktno kršenje elementarnih ljudskih prava, ali to traje u kontinuitetu", kazao je Vučević.
On je konstatovao da se u Srbiji "više kuka za Severinom nego za jednim Srbinom koji je uhapšen ili stradao".
 
"Ovde će vam mnoge nevladine organizacije mnogo više žaliti za jednom grančicom, a nikada nećete čuti da osuđuju teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji. To je van njihovog opisa rada ili van obaveza u odnosu na one koji ih finansiraju", kazao je Vučević.
Dodao je da mnogi njegovi prijatelji Krajišnici vole grupu "Jandrino jato", a da on baš voli pesmu "Marširala kralja Petra garda", jer je to slobodarska pesma.
 
"Da nas sve podsetim, a i ove koji proganjaju one koji pevaju tu pesmu, da je taj kralj Petar baš doneo slobodu i ovima koji danas hapse zbog te pesme. Da nije bilo kralja Petra I i njegovog sina kralja Aleksandra I Karađorđevića, ne bi oni danas imali države i ne bi se oslobodili od onih monarhija koje su ih kontrolisale vekovima. Verovatno je to vid zahvalnosti", rekao je Vučević.
Pozvao je sve da na društvenim mrežama i Jutjubu pogledaju skup u Imotskom gde su se pevale ustaške pesme.
 
"Kad se veliča ustaštvo u najtvrđem ili najpunijem obliku, to je normalno i tu niko ne odgovara. Ne bismo želeli da išta slično vlada u Srbiji ikada, odnosno ono što oni rade", rekao je Vučević.
  • Marko

    29.08.2024 19:30
    Simptomatično da u sporenju sa Hrvatskom "premijer" pominje pesmu "Marširala kralja Petra garda" koja je plagijat hrvatske domobranske koračnice "Marširala Jelačića vojska". Samo pokazuje koliko naši nacionalisti mlate, odbijajući da nauče bilo šta o istoriji zemlje koju navodno vole.
  • Limanac

    28.08.2024 22:25
    Volem i ja
    al se ne hvalim.
  • Zagorac

    28.08.2024 22:21
    Miloše to što ti je sin bio u legendarnoj 63.pad.br ne daje pravo ni tebi a ni onom Vulinu da srbujete toliko....Gde ste bili sokolovi kada je trebalo????Pozadinci jadni,iz čikaga moji....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija