Momak aktivirao ručnu bombu u Obrenovcu: Uhapšen zbog izazivanja opšte opasnosti

Dvadesetogodišnji momak uhapšen je zbog sumnje da je 27. jula aktivirao ručnu bombu u dvorištu jedne kuće u naselju Barič, opština Obrenovac.
Momak aktivirao ručnu bombu u Obrenovcu: Uhapšen zbog izazivanja opšte opasnosti
Foto: 021.rs
Policija je uhapsila V.F. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.
Kako se sumnja, on je 27. jula ove godine u toku noći aktivirao i bacio ručnu bombu, a tom prilikom nije bilo povređenih.
Inače, dodaje MUP, njega je do ovog dvorišta dovezao 19-godišnjak, protiv koga će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti u pomaganju.
 
Osumnjičenom V.F. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
  • The Lalosh

    29.08.2024 10:03
    @Vajs
    Šta je od svega nabrojanog korisno za zemlju?

    Sačuvaj me bože...

    (Da se zna, 12 meseci bio u vojsci i ne bi ih menjao. Naučio sam puno o sebi i ljudima, ali znanje o upotrebi oružja mi srećom nikada više nije trebalo, a ako budem imao sreće, neće mi nikada ni trebati. Doduše posle 30 i kusur godina zaboravio sam i to što sam znao.)
  • Boeser Wolf

    29.08.2024 03:41
    Poslednjih godina su nam vesti postale kao u Floridi... Samo nam aligatori fale, ali zato su tu pume iz mađarske ili čime su već obmanjivali narod.
  • Vajs

    29.08.2024 02:32
    Memon
    Mislim ok, prekršio je zakon, ali mu nije omogućeno da služi vojsku i nauči nešto korisno za zemlju. Ja sam u vojsci pucao iz Scorpiona, puške M48, našeg Kalašnjikova, puškomitraljeza, topa iz lakog tenka PT 76 (noćni pogodak u metu), SGMTa iz istog tenka, postavljao mine paštetu, klackalicu i onu odskočnu,bacao i crne ofanzivne i zelene defanzivne bombe. Momak ima Srpsku genetiku. Dajte mu sudsku opomemu i vratite obavezni vojni rok od 6 meseci uz neizostavni vojnićki pasulj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija