Kurti: Kosovo zaslužuje punopravno članstvo u Savetu Evrope, ispunilo sve uslove

Premijer Kosova Aljbin Kurti je izjavio da Kosovo zaslužuje punopravno članstvo u Savetu Evrope.
Kurti: Kosovo zaslužuje punopravno članstvo u Savetu Evrope, ispunilo sve uslove
Foto: Beta/AP (Emil Vas)
Kako je rekao tokom sastanka sa delegacijom Danske u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, Kosovo je ispunilo sve standarde, uslove, kriterijume i preduslove neophodne za to.
"Premijer Kurti je rekao da Republika Kosovo zaslužuje punopravno članstvo u Savetu Evrope, pošto je u potpunosti ispunila standarde, kriterijume, uslove i preduslove neophodne za punopravno članstvo u ovoj organizaciji", saopšteno je iz njegovog kabineta.

Dodaje se da je Kurti govorio i o veoma dobrim bilateralnim odnosima Kosova i Danske i zahvalio se poslanicima na kontinuiranom doprinosu Danske oslobođenju i razvoju Kosova, ističući jasnu orijentaciju Kosova ka članstvu u NATO i Evropskoj uniji.

  • Logi

    29.08.2024 08:23
    ispunilo uslove
    naročito u pogledu poštovanja ljudskih i građanskih prava i paljenja srpskih kuća
  • M

    29.08.2024 08:11
    I
    Ma nemoguće. Nebi sebi kraljica dopustila takvu blamčinu.
  • Baka

    29.08.2024 07:09
    bolji zivot
    Moja komsinica je isla da poseti rodjake Srbe na Kosovu i odusevila se. Kaze da se tamo mnogo bolje zivi. Vece su plate i penzije,a hrana jeftina.Ljudi bolji i ljubazni. Druga drzava,kaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Ne znam šta je Ana Brnabić pisala EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema problem sa Ohridskim sporazumom, postignutim sa Prištinom uz posredovanje EU i SAD, koji podrazumeva neke obaveze iako nije potpisan".