Prosvetari nakon sastanka u Vladi: Ništa od povećanja zarada do kraja godine

Sindikati prosvetnih radnika saopštili su da su na sastanku u Vladi Srbije obavešteni da nema mogućnosti za povećanje njihovih zarada do kraja godine i da se povećanje plata može očekivati od januara.
Prosvetari nakon sastanka u Vladi: Ništa od povećanja zarada do kraja godine
Foto: Pixabay
U saopštenju su naveli da im je Vlada Srbije dala obećanje da će povećanje zarada zaposlenima u osnovnim i srednjim školama biti veće od planiranih povećanja za ostale korisnike iz javnog sektora, ali tek od sledeće godine.
"Zatečeni smo dobijenim informacijama da novu školsku godinu treba da započnemo bez povećanja zarada i da država do kraja kalendarske godine nema novca za dodatna povećanja. Neočekivano svakako jeste, da se jednog dana saopšti jedna, a drugog sasvim drugačija informacija“, saopštili su sindikati.
Naveli su i da je dodatnu zabunu unela informacija Ministarstva finansija da će planirano povećanje zarada biti različito raspoređeno nastavnom i nenastavnom osoblju.
 
"Osnovne zarade zaposlenih u obrazovanju trenutno su daleko niže od republičkog proseka, a obećanjima koje Vlada daje neće se dostići ni u januaru 2025. godine“, saopštili su sindikati.
 
Oni su za ponedeljak, 2. septembar, kada počinje nova školska godina, najavili konferenciju za novinare na kojoj će obavestiti javnost o daljim koracima.
  • Prosvetni jadnik

    04.09.2024 23:19
    Istina
    Nikad gori i tezi posao nisam radio od prosvetnog a svasta sam radio u zivotu. Izazivam bilo kod od vas pametnih da vas zatvorim u sobi sa 25 dece na 8 sati,izaci cete polu mrtvi, nervozni, rastrojeni i klecete dan kad ste se rodili... to je posao gori od rada u rudniku , od rada na bausteli od bilo kod fizicki teskog posla koji sam radio... nesto psihicki nepodnosljivo ... plate su i 3000 eu male za to opterecenje i za tu muku ... ubrzo to nece vise hteti niko da radi !!!
  • @Mama

    30.08.2024 11:58
    A je l' moguće da u celoj i veoma bogatoj istoriji štrajkova prosvetara nijedan put nisu štrajkovali dok "rade" kada su deca na raspustu?
  • Pićuka

    30.08.2024 08:17
    Mislim da vas je pokosio "rafal". Ako vam je stalo samo do vaše plate i vaše bezbednosti u vašoj majčici Srbiji onda ste nebitni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Ne znam šta je Ana Brnabić pisala EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema problem sa Ohridskim sporazumom, postignutim sa Prištinom uz posredovanje EU i SAD, koji podrazumeva neke obaveze iako nije potpisan".