Zoran Đorđević predložen za ambasadora u Bugarskoj

Bivšeg direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića Vlada Srbije je predložila za novog ambasadora u Bugarskoj.
Zoran Đorđević predložen za ambasadora u Bugarskoj
Foto: 021.rs
Za njega je zatražen agreman i sada se čeka odgovor Sofije, navodi izvor N1.
 
Kako su ranije pisali mediji, u avgustu prošle godine je za Đorđevića zatražena saglasnost od Slovenije da bude imenovan za ambasadora u toj zemlji. 
Međutim, Slovenija nije dala saglasnost za poziciju ambasadora zbog "formalnih prepreka bezbednosne prirode", pisalo je slovenačko "Delo".
 
Đorđević je u februaru ove godine rekao da njegov agreman za ambasadora u Sloveniji nije odbijen, već je i dalje u proceduri i očekuje da bude rešen. 
Vlada Srbije je prihvatila predlog Ministarstva spoljnih poslova (MSP) da ministar savetnik u Ambasadi Srbije u Vašingtonu Andon Sapundži bude novi ambasador u Ukrajini.
 
On je prethodno bio u diplomatskim misijama u Parizu i Briselu i u ministarstvu je od pripravničkih dana.
 
Prema izvorima N1, za Sapundžija važi da je blizak Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) i ministru Ivici Dačiću.
 
  • BGD 011

    30.08.2024 13:48
    Nije Ducic za svakog
    Osmog marta 2018. Zoran Djordjevic, tada ministar za rad, zapošljavanje, boračka o socijalna pitanja bio je domaćin nacionalne konferencije "Žene iz ruralnih krajeva - ravnopravne građanke Srbije", a nakon uvodnih reči na tom skupu obratio se ženama i citirao Ducica: "Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi nešto hladno, iz glave, a ne nešto preosećajno iz duše... Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje... Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem". Dakle, zene su ga upamtile, a i Vucic naravno pa je cetiri godine proveo na "popravnom"!
  • Eon

    30.08.2024 06:24
    Ima kvalifikacije
    Bolje da je predložen za šofera u ambasadi u Bugarskoj.
  • Syracuse

    30.08.2024 01:25
    Vasko Žabata like this.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Ne znam šta je Ana Brnabić pisala EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema problem sa Ohridskim sporazumom, postignutim sa Prištinom uz posredovanje EU i SAD, koji podrazumeva neke obaveze iako nije potpisan".