VIDEO: Obraćanje Makrona i Vučića javnosti nakon potpisivanja više dokumenata o saradnji

Predsednik Francuske Emanuel Makron boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.
Nakon svečanog dočeka, održan je sastanak Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 
Potom su razmenjeni potpisani bilateralni dokumenti, a zatim su se dvojica predsednika obratila javnosti.
 
Razmenjeno je pismo o angažovanju za procenu potencijala za razvoj civilnog nuklearnog programa u Srbiji, zatim ugovor o nabavci aviona "Rafal" i izjava o namerama za saradnju u oblasti istraživanja i eksploatacije kritičnih i strateških mineralnih sirovina.  
 
Razmenjeni su i memorandum o saradnji sa Francuskom agencijom za razvoj (AFD), zatim aneks sporazuma o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji, ugovor o partnerstvu u oblasti zaštite životne sredine, izjava o  namerama o saradnji u poljoprivrednom i prehrambenom sektoru.
 
Takođe, razmenjeni su sporazum za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, pismo o namerama u vezi sa saradnjom u oblasti zdravlja i izjave o namerama za saradnju u oblasti nauke i turizma, kao i ugovor o kreditnom aranžmanu sa EMS-om.
Makrona je na aerodromu Nikola Tesla dočekao predsednik Vučić, kao i ambasador Francuske u Beogradu Pjer Košar i ambasadorka Srbije u Parizu Ana Hrustanović.
 
Francuski predsednik će sutra posetiti Novi Sad.
  • Ja

    30.08.2024 07:49
    Ha
    Prodajte sve! Narod je prodan za 3 crvene, sad prodajte zemlju. Ko može neka beži odavde.
  • Миле Видовњак

    29.08.2024 22:15
    Стижу и у Нови Сад а кад тамо ко прође Кисачком има шта да види ,на бандерама тробојке до Конкордије Француске заставе плаво,бело,црвено а од Конкордије црно ,бело,црвено ,Макрон боље овде да не залази црно му се пише
  • pape

    29.08.2024 21:04
    E tek sada nam nema promene vlasti, Makron ga je zacementirao na prestolu jos jednu deceniju. I kopace. Budite sigurni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Ne znam šta je Ana Brnabić pisala EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema problem sa Ohridskim sporazumom, postignutim sa Prištinom uz posredovanje EU i SAD, koji podrazumeva neke obaveze iako nije potpisan".