Šapić o gradskom prevozu: Tehnička ispravnost vozila nije u nadležnosti gradske uprave

U Beogradu su se za dva dana dogodile četiri saobraćajne nesreće vozila gradskog prevoza i dve osobe poginule.
Gradonačelnik Aleksandar Šapić je danas izjavio da gradski Sekretarijat za javni prevoz nije nadležan za kontrolu tehničke ispravnosti tih vozila.
 
Šapić je rekao da se bezbednošću u saobraćaju i tehničkim pregledima bavi samo saobraćajna policija, odnosno servisi koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova ovlastilo za obavljanje tehničkih pregleda.
On je kazao da "Sekretarijat za javni prevoz kontroliše da li vozilo ima klimu, da li je čisto i da li kreće na vreme i da su sva vozila koja su u saobraćaju, prošla tehnički pregled".
 
"Mi ne možemo da utičemo na kvalitet urađenog tehničkog pregleda", odgovorio je Šapić na pitanje novinara o tome šta je Grad preduzeo povodom udesa vozila javnog prevoza.
On je rekao da se "nesreće dešavaju i da su se uvek dešavale".
 
"Ja sam za ove dve godine uradio više na poboljšanju javnog prevoza nego bilo ko poslednjih 20 godina", ocenio je Šapić.
 
Povodom saobraćajne nesreće u kojoj je u centru Beograda deo trolejbusa udario semafor koji je pao i povredio devojčicu, Šapić je rekao da "preko 40 godina nije kupljena nova trola".
 
Najavio je da će do kraja godine biti kupljeno još 250 novih autobusa i da je cilj da za dve i po godine nijedno vozilo u javnom prevozu ne bude starije od 3,5 godine.
  • Jelica

    30.08.2024 17:00
    ГСП
    Шапић је некомпетентан јер нема ни образовање за оно чиме се бави, а и необавештен је јер није ушао ни у једну тролу или трамвај, нпр, НЕНАЈАВЉЕН! Он је брука Београда ( нисам ни члан ни симпатизер ни једне странке јет сви гледају само свој џеп)!
  • Хомер

    30.08.2024 13:41
    Није баш тачно.
    Последње троле су набављене у Белорусији 2010 године. Добра,квалитетна возила, климатизована( клима сад не ради због старости црева). Због политике сад не могу да се набаве из Белорусије а Шкодине које ћемо набавити су прилично скупе мада су одличне. Ипак рећи да није набављено 40 година је неистина у овом случају.
  • Šomi

    30.08.2024 11:50
    Šapić o gradskom prevozu
    Dr Šapiću se opet otkačila trola!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Ne znam šta je Ana Brnabić pisala EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema problem sa Ohridskim sporazumom, postignutim sa Prištinom uz posredovanje EU i SAD, koji podrazumeva neke obaveze iako nije potpisan".