Francuski predsednik završio posetu Srbiji

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" danas je otkrivena ploča povodom završetka radova na modernizaciji tog objekta, u prisustvu predsednika Srbije i Francuske Aleksandra Vučića i Emanule Makrona.
Francuska kompanija Vansi (Vinci) je u januaru 2018. izabrana na tenderu za koncesionara aerodroma "Nikola Tesla" na 25 godina, čime je preuzela obavezu da investira u modernizaciju tog aerodroma.
 
Radovi na beogradskom aerodromu su počeli 2020. godine, a vrednost investicija je više od 730 miliona evra.
Makron je čestitao srpskim i francuskim ekipama koje učestvovale u modernizaciji i proširenju beogradskog aerodroma.
 
Francuski predsednik je prisustvom na svečanosti povodom završetka radova na aerodromu "Nikola Tesla" završio dvodnevnu posetu Srbiji.
 
 
"Francuska je prijatelj Srbije i ja lično sam prijatelj Srbije. Imamo razgovore na strateškom nivou u svim oblastima, privrednim, kulturnim. Mislim da smo mogli tokom posete da suštinski unapredimo odnose Francuske i Srbije", rekao je Makron na aerodromu pred odlazak.
Vučić je zahvalio Makronu što je posetio Srbiju i dodao da "svi u svetu samo komentarišu 'rafale' " o čijoj kupovini je ugovor potpisan po dolasku Makrona u četvrtak.
 
Makron i Vučić su tada prisustvoval potpisivanju 12 bilateralnih sporazuma i ugovora od kojih je jedan za prodaju Srbiji 12 novih francuskih višenamenskih borbenih aviona "rafal" za 2,7 milijardi evra, a drugi o proceni potencijala razvoju nuklearnog programa u Srbiji.
 
Potpisani su i sporazumi u oblasti poljoprivrede, ekologije, građevinarstva, rudarstva, zdravstva, nauke i tehnološkog razvoja, turizma, telekomunikacija.
 
Makron je danas boravio u poseti Novom Sadu.
  • Toma

    31.08.2024 09:22
    Toma
    Neznam i sto je dolazio sem sto se AV slikao za svoje glasace i neke trgovine ispod zita! Ova poseta nema nikakav medjunarodi znacaj i slicno za Srbiju!
  • Milovan

    30.08.2024 20:01
    Pa kad jednom opozicija dobije izbore i preuzme vlast neka nikog ne zove niti prima strane državnike,pa će uštedeti na jelu,piću neće ništa kupiti i biće sve ok .
  • Ssy

    30.08.2024 18:56
    Sve po planu
    Prodao, pojeo, popio i otišao, a narod će da vraća dugove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija