Određeno policijsko zadržavanje bratu Novice Antića, biće saslušan u subotu

Bratu nekadašnjeg predsednika Vojnog sindikata Srbije Vasu Antiću određeno je policijsko zadržavanje i on će sutra biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, rekao je advokat Ivan Ninić.
Određeno policijsko zadržavanje bratu Novice Antića, biće saslušan u subotu
Foto: 021.rs
On kaže da će posle saslušanja biti doneta odluka da li će se braniti sa slobode ili će biti određena neka mera, kao što je mera pritvora 30 dana ili nanogica.
 
Ninić je rekao da će se sutra saznati šta se tačno stavlja na teret Vasu Antiću.
On je naveo da se tužilac interesuje za jednu firmu porodice Antić koja je radila pre šest godina i bavila se izvozom voća u Rusiju.
 
Ninić tvrdi da je ta firma poslovala zdravo i čisto, plaćala je sve poreske obaveze, a ugašena je 2017. godine.
"Jasno je da je ovo kontinuitet obračuna sa Novicom Antić i pritisak da on posustane u svojoj borbi, ali mislim da se to neće dogoditi", ocenio je Ninić.
 
On je kazao da je sve što se danas desilo "još jedan veliki udarac za porodicu Antić", koja je, prema njegovim rečima, s obzirom da je Novica pet i po meseci proveo u pritvoru, spremna na tu situaciju.
 
"Sve je sračunato isključivo na diskreditaciju porodice, njihovo iscrpljivanje, nije prijatno, ali  to je momenat u kome živimo, to je istorijski trenutak, takvo je vreme. Mislim da je svakome  jasno da može sutra da bude na mestu Novice i Vasa Antića i njihovih porodica sa ovakvim sistemom, u ovakvoj državi, izopačenoj, devijantnoj, iščašenoj, gde vi praktično  svoju nevinost dokazujete, a ne dokazuje tužilaštvo krivicu", rekao je Ninić.
 
On je rekao da je danas izvršen pretres porodične kuće Antić, Novice i njegovog brata Vasa, dva objekta. Pretres je počeo jutros u pola šest po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i odobrenju Višeg suda u Kraljevu. Ninić navodi da je izuzeta određena dokumentacija, tehnički i elekronski uređaji.
 
Poreska uprava je saopštila da je "uhapšeno jedno lice, osnivač i odgovorno lice u više privrednih subjekata, zbog sumnje da je izvršilo krivično delo poreska utaja, čime je oštećen budžet RS u iznosu od preko 83 miliona dinara, kao i krivično delo zloupotreba položaja službenog lica, čime je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od preko 14 miliona dinara".
 
"Osumnjičeno lice je po osnovu Ugovora o prenosu udela bez naknade izvršilo prenos udela ukupne vrednosti od 101.963.043 dinara, sebi, kao fizičkom licu, iako je u tom trenutku bilo zaposleno u drugom preduzeću i iako je bilo u obavezi da obračuna, prijavi i plati porez na druge prihode građana i obavezne doprinose po odbitku u ukupnom iznosu od 83.559.234 dinara", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se i da je "prilikom poslovne saradnje uhapšenog sa drugim privrednim društvom, koje je angažovao radi pružanja usluga špedicije i prevoza robe u inostranstvo, ostao neizmiren dug u iznosu od 14.354.370 dinara, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist". 
 
Iako u saopštenju nisu navedeni inicijali osumnjičenog, kako je portalu Nova.rs potvrio advokat Ivan Ninić, u pitanju je Vaso Antić.
 
"Neobično je da se postupak pokrene šest godina od prestanka rada firme i pretpostavljam da je to zapravo povezano sa aktivnošću Novice Antića. Neverovatno je da godinama nijedna inspekcija, nijedna kontrola, niko nije primetio neregularnosti ili zloupotrebe u poslovanju privatne firme, a da ceo slučaj bude tek sada pokrenut", naglašava Ninić.
 
  • Perica

    30.08.2024 20:16
    @Nikola
    30.08.2024 • 17:49
    Gradska uprava za komunalne javne nabavke oštetila je budžet za preko 50 miliona dinara kupovinom sap programa 2013-e i niko nikada nije bio zadržan u policiji. Pitam to isto tužilaštvo kako je to moguće?
  • Novci

    30.08.2024 18:11
    brt
    Braća su čudo.. setim se onoga što je izgubio ličnu pa zlikovci otvoriše firmu i silne pare povukoše!

    Nije lako.. samo se ne sećam da su brata priveli ?!?


    Elem... Pritvor bez optužbe jedno pola godine do godinu dana.

    Bože moj, neka sledeći put bira kome će da bude brt
  • sanja

    30.08.2024 17:54
    očigledno ni antići nisu svesni kakvim informacijama raspolažu, čim su im ovi toliko zajahali na grbu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija