EU: Akcija kosovske policije dovodi u opasnost krhku bezbednosnu situaciju

Evropska unija (EU) izrazila je razočarenje zbog kontinuiranog nedostatka koordinacije kosovskih bezbednosnih institucija sa međunarodnim partnerima.
"Operacija kosovske policije u kancelarijama koje podržava Srbija u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, sprovedena po instrukcijama Vlade Kosova, dovodi u opasnost krhku bezbednosnu situaciju na terenu", navela je Delegacija EU na Kosovu.
Dodaje se da je Euleks odmah raspoređen da nadgleda izvođenje ove operacije, koja nije bila koordinirana sa EU i međunarodnim partnerima, kao i da se Kosovo obavezalo na deeskalaciju situacije.
"EU je više puta pozivala Kosovo da izbegava bilo kakve radnje koje bi mogle negativno uticati na bezbednost ljudi na terenu. Nažalost, Vlada Kosova je ignorisala naše pozive", navodi se u saopštenju.
 
Funkcionisanje srpskih kancelarija na severu, ponavljaju, treba da bude rešeno u okviru Dijaloga Beograda i Prištine čiji je EU posrednik, dodala je EU.
  • Sv Vasilije Ostroski

    31.08.2024 14:32
    Kazu da ih ima 700. 000 u stranci.. Odbijes pola na zene i penzionere, dobijes 350.000.,. Sasvim dovoljno za jednu dobro organizovanu akciju.. (smislio hitler ma. micu)
    BLIC KRIG... Probati sa pravim generalima i izginuti slavno.... Cekam 40...god
  • BRICS no Alternativ

    31.08.2024 13:33
    Srbija da se učlani u BRICS i iz te pozicije reši pitanje Kosova po 1244 Sporazumu.
    Oterati Vučića koji opstruiše odbranu Kosova i članstvo u BRICS, i drži Srbiju uz zapadne okupatore koji hoće da otmu teritoriju Srbiji i koji su u UN glasali da su Srbi genocidni.
    OstAVka !
  • NN

    31.08.2024 12:46
    EU baš zabole
    znate već šta ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija