Vučić: Uskoro ću razgovarati sa Rio Tintom, neka se dobro pripreme

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas će uskoro imati razgovore sa kompanijom Rio Tinto i da se dobro pripreme, jer kako je rekao, biće to dug razgovor.
On je odgovarajući na pitanje novinara u Pragu, kako komentariše to što je nemački kancelar Olaf Šolc obišao radove na otvaranju rudnika litijuma u Nemačkoj u finišu izborne kampanje, rekao da je to "razlika između nas i njih i da je Šolc pred narodom rekao da je to perspektiva za zemlju".
 
"On je u finišu kapanje otišao da otvara radove na rudniku litijuma i da kaže narodu da je to budućnost. On nije imao bilo kakve sukobe, bilo kakve probleme. On zna da je to jasan signal nemačkoj industriji da će da ide napred. Da će mercedes, folksvagen, moći da rade najbolji posao za Nemačku i njene građane", rekao je Vučić.
"Uskoro me očekuju razgovori sa Rio Tintom, neka se pripreme dobro, pa ćemo polako. Dugo ćemo da razgovramo, mnogo je meseci pred nama. Imamo i mi neke sumnje, videćemo. Ono što je važno je da naša zemlja gura snažno napred", rekao je on.
 
Dodao je da "nismo ove godine imali sreće sa poljoprivredom zbog suše i to je jedan od razloga zašto nećemo da imamo toliko visok rast".
"Ali naša industrija nosi rast, naše tehnologije, IKT sektora. Industrijska proizvodnja nam izuzetno dobro raste. Imaćemo značajan rast", rekao je on.
 
Fon der Lajen: 'Održive sirovine' će direktno koristiti narodu Srbije
 
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da će sporazum o održivim sirovinama "direktno koristiti narodu Srbije".
 
Ona je, nakon sastanka tokom bezbednosnog foruma "Globsek" s predsednikom Vučićem, koji je ocenila kao "veoma dobar", navela na platformi X da "EU računa da će Srbija pokazati posvećenost napredovanju na svom izabranom putu - putu u EU".
 
"Imamo naš Plan rasta i Sporazum o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima. Oni će direktno koristiti narodu Srbije", napisala je Fon der Lajen.
  • infoNmer

    04.09.2024 10:54
    A jel "brutalno zagrmeo"?
  • Šekspir

    03.09.2024 22:51
    Bruka i sramota
    Predsednika Srbije upregla strana kompanija Rio Tinto da mora da lobira za njih, a protiv egzistencijalnih interesa sopstvenog naroda. To stvarno nije poznato da se tako radi bilo gde u svetu. Ali, narod prepoznaje ove šibicarske trikove, pa realizacije projekta "Jadar" ni po koju cenu neće biti. Pedsednik, očigledno bruka i sebe i republiku Srbiju. Naravno da iskopavanja litijuma neće biti.
  • Petar

    03.09.2024 17:16
    Apsolutno
    Sam siguran da ćeš tražiti veći procenat za sebe zbog svog angažovanja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija