NATO: Razočarani smo akcijama na severu Kosova

Portparolka Nato Farah Dahlalah saopštila je da je alijansa veoma razočarana akcijama Prištine na severu Kosova za koje navodi da nisu bile koordinisane sa Kforom.
Dahlalah je na društvenoj mreži Iks (X) navela da je neophodna deeskalacija i puno angažovanje u dijalogu.
 
"Veoma smo razočarani jučerašnjim akcijama na severu Kosova koje nisu koordinisane sa Kforom, uprkos ponovljenim obećanjima da će biti. Kfor je u potpunosti spreman da održi svoj mandat Saveta bezbednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN) 1244 za sve zajednice na Kosovu. Potrebna je deeskalacija i puno angažovanje u dijalogu sa Evropskom unijom", navela je ona.
Zgrade lokalnih samouprava i drugih institucija vlade Srbije u četiri opštine na severu Kosova i Metohije i dalje su blokirane, a ispred ulaza u njih stacionirana je policija.
U  zgrade i sedišta lokalnih samouprava i drugih institucija vlade Srbije u četiri opštine na severu Kosova juče je su upali pripadnici policije Kosova.
 
Evropska unija i SAD kritikovale su nedostatak konsultacija i koordinacije Prištine sa međunarodnom zajednicom.
  • mile bg

    02.09.2024 10:43
    A J D E ?
    Te otrcane fraze možete prodavati nekom drugom, mi smo vas odavno pročitali.
  • Krokodilske

    01.09.2024 18:40
    suze.
  • Goran

    01.09.2024 13:23
    Pa jel ste mnogo razočarani?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija