Đukić Dejanović: Nacionalne čitanke uvode se od ove školske godine

Ministarka prosvete Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će tokom predstojeće školske godine đaci prvog i drugog razreda dobiti nacionalne čitanke, a nakon njih sukcesivno i ostali učenici.
Đukić Dejanović: Nacionalne čitanke uvode se od ove školske godine
Foto: 021.rs
Ona je za "Politiku" kazala da će nacionalna čitanka "na adekvatan način đake upoznati sa tradicijom, jezikom, umetnošću i prošlošću".
 
"Učenici prvog i drugog razreda će kroz veliki broj slikovnih poruka u čitankama, moći da upoznaju svoju prošlost i da im ovaj priručnik bude jedan od omiljenih za odrastanje", navela je ministarka.
Najavila je i uvođenje većeg broja časova fizičkog vaspitanja.
 
To će, po njenim rečima, pozitivno uticati na zdravlje dece i njihove kognitivne funkcije.
O izmenama Krivičnog zakonika čiji je cilj da povećaju bezbednost nastavnika i spreče napade na njih, Đukić Dejanović je rekla da će biti pooštrene sankcije za one koji se budu "nekorektno ponašali prema zaposlenima u školi".
 
Dodala je da će nakon usvajanja tih izmena oni koji budu napali prosvetne radnike dobiti istu kaznu kao da su napali advokata.
 
Za učenike osnovnih i srednjih škola sutra počinje nova školska godina.
  • T

    02.09.2024 08:54
    T
    Na prvoj stranici staviti njenog bivšeg sefa Milosevica kao Balkanskog Kasapina zbog kojeg su mnogi životi tragicno ugaseni! I da isti još vladaju! More mrsss
  • Blago nama

    01.09.2024 16:27
    Umesto da se u skole vrati/uvede domacinstvo, finansije, prva pomoc, reagovanje u vanrednim situacijama, ekologija itd nasa vrast ivkdi srbovanje... Boze me sacuvaj
  • Roditelj

    01.09.2024 16:26
    54.000 besplatno školovanje
    12.000 knjige za treći
    23.000 knjige za osmi
    12.000 u Jumbo za školski pribor
    7.000 dva para patika za fizičko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija