Momirović: Eksploatacija litijuma je neverovatna šansa za Srbiju, ubrzati procedure

Ministar unutrašnjih i spoljnih trgovine Tomislav Momirović izjavio je da je "govorio pre tri godine, govori i sada da Vlada mora da pokaže hrabrost kada je reč o projektu Jadar".
Momirović: Eksploatacija litijuma je neverovatna šansa za Srbiju, ubrzati procedure
Foto: 021.rs

"Do toga možemo doći ako iskoristimo ovu priliku i napravimo odlučan iskorak kada je reč o približavanju ekonomskom standardu najrazvijenijih država Evrope. Eksploatacija litijuma je neverovatna šansa za Srbiju i mi smo od početne prednosti došli u situaciju da polako gubimo poziciju lidera u ovoj rastućoj industriji 21.veka", rekao je Momirović.

On je naveo da je "industrija litijuma industrija budućnosti koja generiše velike plate".
"Mi moramo što pre da jasno ubrzamo procedure i da uz najviše ekološke standarde ostvarimo više milijardi evra prihoda svake godine za naše građane i bolje poslove za našu decu", dodao je ministar.
  • Sava

    03.09.2024 11:35
    Afrika
    Vidim da su crnci u Africi dobrostojeci i da su se svi obogatili od eksploatacije dijamanata pa cemo tako i mi
  • Nina

    02.09.2024 14:09
    Da li to ministar pokazuje hrabrost narodu, kad kaze da treba ubrzati kopanje litijuma? Interesantno je da se izlaskom na ulice izjasnilo 2/3 Srbije da su protiv kopanja, a oni iz vlasti nase zemlje, koji pišu ovakve tekstove, nisu se zamislili posle izlaska tolikog naroda i do danas nisu bili spremni da na našim televizijama organizuju strucnu raspravu sa stručnim ljudima, o kopaju litijuma. Znaci da za njih taj narod nista ne znaci, a ako je tako, gde im je ponos? Zasto su uopšte dozvolili sebi da postanu deo vlasti?
  • Filip

    01.09.2024 18:39
    Poruka iz naroda
    Shvatite još jednom - nema kopanja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija