Štimac: Podnećemo krivične prijave zbog spiska "ekoloških terorista" pokreta "Kopaćemo"

Aktivista i bivši košarkaški reprezentativac Vladimir Štimac najavio je podnošenje krivične prijave i zatražio reakciju tužilaštva i sudova povodom spiska "ekokoloških terorista" sa 20 imena.
Taj spisak je osvanuo na internet stranici anonimnog pokreta "Kopaćemo".
 
"Ova država dozvoljava određenoj grupici ljudi da targetira i crta mete na nekolicini nas", rekao je Štimac.
On je zatražio od suda i tužilaštva da deluju po službenoj dužnosti i pokrenu istragu u vezi sa grupacijom "Kopaćemo" i tehnološkim nasiljem kojim se, kako je naveo, ugrožavaju životi aktivista.
 
"Mi ćemo dodatno podneti krivične prijave i tužbe, naravno u skladu sa zakonom, i tražićemo da javnost bude blagovremeno obaveštena o toku postupka", naveo je Štimac.
Osim Štimca, neke od osoba sa spiska "ekoloških terorista" su i aktivisti Zlatko Kokanović, Bojan Simišić, Nebojša Petković, Ivan Bjelić, Nikola Ristić, Jevđenije Dimitrijević, poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, kao i reditelj Stevan Filipović.
 
Pokret "Kopaćemo", koji za sebe tvrdi da je "nezavisni građanski pokret koji se zalaže za otvaranje rudnika jadarita kao ključnog projekta od nacionalnog značaja", na svom sajtu navodi da "za sada" deluje anonimno jer se njegovi pripadnici plaše za svoje živote.
  • Baba Vanga

    03.09.2024 18:42
    Spiskove su nekad pravili nacisti,sad prave tzv."kopaćemo",vulin,sns pred izbore pravi spisak sigurnih glasača...ko razume shvatiće
  • Gas Adzija

    02.09.2024 18:12
    E dobro to … nego basketaneru sta bi sa gasovodom na Kopu ?
    Prodje li ? Ti rece nece moci . Pa rece ne zna Srbijagas sta je pravo.
    Ne cujes se godinu dana.
    Razumes se ti i u ovo kao sto si se razumeo i u Kopaonik. Gasoovd prosao . Dobijena upotrebna dozvola.
  • Ja

    02.09.2024 14:54
    Mafijaska drzava u svim sferama zivota. Uskoro ocekujte SS divizije da vam pokucaju na vrata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija