Policajac osumnjičen da je uzeo 157.000 dinara mita za "muljanje" sa utiskivanjem ID oznake motora

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo je istragu protiv I. Đ. (51) zbog primanja mita.
Policajac osumnjičen da je uzeo 157.000 dinara mita za "muljanje" sa utiskivanjem ID oznake motora
Foto: 021.rs
Kako je saopšteno, sumnja se da je kao policijski službenik Odseka za trasološke analize primio 157.000 dinara da u okviru svog službenog ovlašćenja ne izvrši službenu radnju koju bi morao izvršiti. 
 
On se tereti za dva krivična dela primanja mita. 
Protiv A. D. (26) i I. D. (30) biće sprovedene dokazne radnje zbog sumje da su dali mito. 
 
Na saslušanju u tužilaštvu I. Đ. je negirao izvršenje krivičnog dela, dok su se A. D. i I. D. branili ćutanjem. 
VJT navodi da postoje osnovi sumnje da je I. Đ. krivična dela izvršio u periodu od 24. maja do 22. avgusta ove godine kao šef Odseka za trasološke analize i veštačenja, Odeljenja za trasološka i daktiloskopska veštačenja i vođenje nacionalnog AFIS registra, Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, Uprave za tehniku Direkcije policije. 
 
On je, kako se sumnja, u navedenom periodu sačinio 38 potvrda o izvršenom forenzičkom pregledu, bez fizičkog pregleda vozila u službenim prostorijama MUP-a i u istima navodio da je potrebno utiskivanje ID oznake motora, i to za vozila za koja bi A. D. u svoje i u ime drugih lica podnosio zahteve za utvrđivanje ID oznake motora, na osnovu kojih potvrda bi u firmi u kojoj je zaposlen vršio utiskivanje. 
 
I. Đ. je tako postupio suprotno odredbama Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka, dok su mu A. D. i I. D. u dva navrata predali poklone u vidu novca, 37.500 dinara i 120.000 dinara, navelo je VJT.

Teme

mito
  • Novi Sad

    03.09.2024 12:53
    I Novi Sad treba procesljati. Bravo za unutrasnju kontrolu!
  • Zemlja čudesa

    02.09.2024 14:18
    Pusovanje
    Na pretežnom delu planete motor u vozilu se smatra rezervnim delom/sklopom, podložnim zameni. Numeriše se iz razloga što je na taj način lakše nabaviti rezervne delove za njega. O tome da li je motor adekvatan šasiji odlučuju osiguravajuća društva u slučaju nezgode - ako si ugradio motor neadekvatan za tu karoseriju neće biti pokrivena šteta koju si napravio ili pretrpeo i snosićeš je lično.
    Ovde te MUP izmaltretira par dana i naplati 100€ zato što su ti majstori na tehničkom žičanom četkom i šmirglom sastrugali broj do neprepoznatljivosti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija