Tepić: Privođeni aktivisti se bukvalno sumnjiče za domaći terorizam, cilj je zastrašivanje

Marinika Tepić kaže da su krivična dela koja se stavljaju na teret privođenim aktivistima koji su učestvovali u protestima izuzetno teška, a da je njihov cilj "pojačavanje represije i zastrašivanja".
Tepić: Privođeni aktivisti se bukvalno sumnjiče za domaći terorizam, cilj je zastrašivanje
Foto: 021.rs
Potpredsednica Stranke slobode i pravde je za televiziju N1 rekla da su to "bukvalno optužbe za domaći terorizam, a da su mnoga teška krivična dela koja im se stavljaju na teret - psihološke igre, da bi se ljudi obeshrabrili da izlaze na proteste".
 
"Krivična dela koja im se stavljaju na teret jesu nešto što bi se tretiralo kao domaći terorizam. Ovo su do sada najekstremnije optužbe koje smo imali. Bukvalno je to optužba za domaći terorizam", kazala je Tepić.
Ona je istakla da način na koji su rasterani učesnici protesta u avgustu u Beogradu sa stanice Prokop, sa 300 specijalaca Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) "ukazuje da ih država već smatra teroristima".
 
Na pitanje da li je tačno da predstavnici opozicije nisu dobrodošli na protestima protiv rudarenja litijuma, koje organizuju ekološke organizacije i pokreti, Tepić je rekla da se "do sada svako uverio da niko ne može sam". 
Navela je da SSP ima koordinaciju sa organizatorima protesta i da se nada da će kroz zakonsku inicijativu dodatno podići nivo ozbiljnosti ka cilju da se ne kopa litijum.
 
Istakla je da je cilj protesta protiv rudarenja litijuma izmena Zakona o rudarstvu i energetici, kako bi se stavila tačka na iskopavanje, kao i da će opozicija tražiti da se u Skupštini Srbije zakaže posebna sednica o rudniku litijuma.
 
Podsetila je da su potrebna 84 potpisa poslanika da bi se zakazala posebna sednica Skupštine Srbije u roku od 15 dana.
  • Goran

    03.09.2024 13:38
    Ajde bre paljba dosadila si mi više od ovih iz SNS-a.
  • Joca

    02.09.2024 19:16
    Off topic comment
    "300 specijalaca Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) " - zašto ova država ima 300 + specijalaca? Koliko oni koštaju?! o.O
  • 696

    02.09.2024 18:44
    Pasivnost nije put
    Svi koji hoće da vide pravo stanje stvari u Oskarovoj prćiji,znaju tačno šta i koliko je naopako i šta treba menjati. Glavno pitanje je ima li dovoljno sloge i snage u narodu da se situacija promeni i poboljša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija