Jovo Bakić o listi "ekoloških terorista": Razume se da im smetam

Na listi "ekoloških terorista" koju je objavio novoosnovani pokret "Kopaćemo" našao se i sociolog Jovo Bakić, koji kaže da on stoji iza svojih reči i dela.
Jovo Bakić o listi "ekoloških terorista": Razume se da im smetam
Foto: Medija centar Beograd
Bakić je za Danas rekao da ovo uopšte nije pokret, već još jedna u nizu vladinih nevladinih organizacija.
 
"Naravno, ne znamo njihova imena, jer bi se onda videlo da je reč o naprednjacima ili nekima koji se stide svoje povezanosti s njima", naglašava Bakić.
Kaže da se on, nasuprot njima, ne stidi svojih reči ni svojih dela, već pod imenom i prezimenom svuda nastupa.
"Razume se da im smetam, kao i svi drugi koji se suprotstavljaju njihovoj pljačkaškoj i izdajničkoj raboti. Utoliko mi nimalo ne smeta da budem na njihovim listama. Naposletku, treba pamtiti ko je šta radio u ovom dobu masovne pljačke naroda i razaranja njegove kulture i prirode", ističe Bakić.
 
Smatra da je "cilj te grupe besprizornika zastrašivanje protivnika režima i obeshrabrivanje potencijalnih protivnika da se masovnije priključuju borbi protiv organizovanog kriminala koji je okupirao našu republiku".
  • Peđa

    03.09.2024 20:06
    Kakvi su to spiskovi
    Jovo Bakić je jedini intelektualac, univerzitetski profesor, koji je na strani naroda, a protiv vlasti i jalove buržoaske tzv. opozicije. Pitanje je ko to pravi spiskove nepoželjnih? To neodoljivo podseća na spiskove za likvidaciju simpatizera NOP u Drugom svetskom ratu, a znamo ko ih je pravio i kako su prošli.
  • Zoran

    03.09.2024 12:58
    Godpodin je završio redovan fakultet,magistrirao i doktorirao na našem univerzitetu o za to mi kapa dole.Ono što mi nije baš kasnije i čemu se to usavršavao u Engleskoj,Finskoj i još po nekoj zemlji zapada,ako je već u svojoj zemlji postigao sve.Možda neka druga vrsta usavršavanja kao što je imao Srđa Popović?
  • Aca kockar

    03.09.2024 12:18
    Hitno mi trebaju pare, dužan sam zelenašima. Ne znam kako da otvorim nevladinu organizaciju protiv Vučića, jer tu leži prava lova u devizama. Cenim svaki savet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija