Najavljena blokada prelaza na Kosovu od petka

Predsednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Raša Rojević saopštio je da će od petka, 6. septembra, biti organizovana blokada svih administrativnih prelaza na Kosovu.
Rojević je kazao da će blokadu organizovati zavičajna udruženja građana s Kosova i Metohije. 
 
"Blokada će početi u petak i trajaće sve dok se sa severa Kosova i Metohije ne povuku kosovske policijske snage i dok se uzurpirane institucije ne vrate Srbima. Zahtevamo i da Kfor, u skladu s mandatom Rezolucije 1244, preuzme kontrolu na severu Kosova", kazao je Rojević. 
Prema njegovim rečima, blokade će trajati sve dok se svi zahtevi građana ne ispune. 
 
"Ne očekujemo pomoć od države niti nam je potrebna. U blokadama neće učestvovati Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji da ih ne bi maltretirala kosovska policija, već samo građani sa teritorije centralne Srbije, Crne Gore i Republike Srpske", rekao je Rojević. 
Dodao je da će za sve zainteresovane učesnike biti obezbeđen prevoz iz Beograda, Novog Sada, Smedereva, Kragujevca, Niša, Kruševca, Vranja, Raške, i da će tokom trajanja blokada administrativnih prelaza biti omogućen prolaz bolničkih vozila.
 
Kako je najavljeno, biće blokirani prelazi Brnjak, Jarinje, Merdare, Končulj i Kula.
  • Zoki

    04.09.2024 21:38
    Manite ae
    Dva dana i nema vas. A nama što živimo na kosovu pravite problem. Bolje idite u Beograd, blokirajte ambasade Nemačke, V.Britanije, Francuske.......
  • Dalibor

    04.09.2024 16:11
    Glupost
    Ne treba blokirati prelaze, nego Preševo i Bujanovac, da oseti mnogobrojna rodbina kako je to kad te većina maltretira.
  • Nada

    04.09.2024 08:50
    Ludilo
    Koga ćeš da blokiraš? Gde si zyboravio mozsk Rašo? Hoćeš li ti da raznosiš lekove, plate ,penzije Srbima koji idu u Rašku.A evo čujem navalica za učešće u blokadi bolesnih umove.Blokiraj nesrećne Srbe,Rašo da se zna da si nešto učinio za njih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija