Vučić izneo uvrede na račun Sonje Biserko i Nenada Čanka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će "Srbi sa KiM ostati tamo uprkos želji Kurtija, Čanka i Sonje Biserko".
"Kad sam bio mali gledao sam cirkus Medrano i Moskovski cirkus, ali ovakav cirkus koji su u stanju da prave Aljbin Kurti i njegove muve od donjeg dela leđa poput Čanka i Sonje Biserko, nisam gledao", izjavio je Vučić. 
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da je sramna i protivna srpskim interesima izjava bivšeg lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i predsednice Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonje Biserko koji su se sreli sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i preneli mu svoja, kako su naveli, saznanja da "Srbija planira da Srbe sa KiM preseli u Rašku oblast".
Vučević je rekao da je izjava Čanka i Biserko dokaz da postoji paralelna realnost.
 
"To je tako glupo, da je teško dati suvisli odgovor na to. I toliko štetno za Srbe i srpski interes, da zaslužuje svaki prezir. U momentu kad se borimo da sačuvamo svakog Srbina na KiM, kada ih pozivamo da ostanu i pored nemogućih uslova za život na KiM, neko ide kod Kurtija i kaže da ćemo mi da premestimo Srbe sa Kosova na neku drugu teritoriju Srbije. Pa nema Srbije na Kosovu bez Srba", naveo je Vučević. 
  • iguman

    03.09.2024 13:15
    Verujem Čanku, jer sve što je do sada izgovorio je bilo istina, za razliku od od onih koji mu sada zameraju.
  • Dule

    03.09.2024 11:17
    @Milos

    Zaboravio si da navedeš i Novi Sad, pošto ti je svaki grad u okuženju 'srbofobni centar'.
  • Sloba53

    03.09.2024 10:55
    Sonja je dosledna , principijelna , mada se retko čuje njen glas o stradanjima i Srba i o legitimnim interesima Srbije , kao i licemerstvu Zapada.
    Čanak opet pravi licemerni igrokaz koji je nas u Vojvodini skupo koštao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija