Dokle će biti vrelo: Meteorolog Todorović o tome kakvo nas vreme čeka u narednom periodu

Meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je da se do zvaničnog ulaska u jesen očekuje pravo letnje vreme sa relativno visokim temperaturama, a da nakon 10. septembra sledi blagi pad temperature.
Dokle će biti vrelo: Meteorolog Todorović o tome kakvo nas vreme čeka u narednom periodu
Foto: Pixabay
Iako analiza pokazuje da je srednji datum sa maksimalnom temperaturom od 30 stepeni 14. ili 15. septembar, što je i uobičajeno, Todorović za Tanjug podseća da je bilo godina kada se leto produžilo čak i do početka oktobra.
Kako kaže, to je bio slučaj 2012. godine, kada je u većini mesta u Srbiji zabeležena temperatura preko 30 stepeni, što znači da završetak leta nije ujednačen svake godine.
"Ova jesen bi počela sa toplom varijantom vremena, ali dalje je vrlo neizvesno. Obično krajem novembra počne hladnoća i može da dođe i do prvog snega, ali ni to nije svake godine isto. S druge strane, već u oktobru imamo i prve mrazeve, košavu, u novembru su karakteristične magle ako nema vetra, to je neki tip vremena", objasnio je meteorolog.
 
Danas se u Novom Sadu očekuje najviše 36 stepeni, a vreli dani potrajaće sve do subote, kada će najviša dnevna temperatura biti 29 stepeni. Jutarnje temperature do kraja nedelje će biti oko 17 stepeni.
  • sasa

    03.09.2024 14:33
    najeb*smo
    Al ga nalupeta Nedeljko
    Uobicajeno je produzetak leta .....eto 2012

  • jooooj

    03.09.2024 09:44
    Meteorolozi ovog leta
    Bi mogli u stand up komičare.
  • predrag

    03.09.2024 08:18
    Nasi metorolozi kazu da nema glob.zagrevanja.
    A mi placamo kaznu EU-u ako trosimo vise avio-goriva od norme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija