Vučević: U Srbiju dobrodošao svako ko nije na poternici

Premijer Miloš Vučević izjavio je na Bledu, gde je učestvovao u radu 19. Strateškog foruma, da svi mogu da dođu u Srbiju, osim onih koji su na poternicama Interpola i drugih država.
"Danas sam prvi put upoznao gospodina (premijera Hrvatske Andreja) Plenkovića, ja sam skoro postao premijer Srbije. Naravno, biće prilike da razgovaramo. Svi mogu da dođu u Srbiju, osim onih koji su na poternicama Interpola i drugih država", rekao je Vučević u izjavi za hrvatske novinare. 
 
Na pitanje u vezi s nedavno uhapšenom osobom za koju se sumnja da je hrvatski špijun, Vučević je rekao da je ta osoba srpskog porekla, da ne zna da li ima hrvatsko državljanstvo i da se s njom postupa u skladu sa zakonom. Bezbednosno-informativna agencija je 26. avgusta, u saradnji sa drugim nadležnim državnim organima, na području Beograda sprovela kontraobaveštajnu operaciju hapšenja hrvatskog špijuna a ta akcija je, prema pisanju Novosti, rezultat višemesečnog operativnog rada BIA i nastavak suzbijanja špijunskog i destruktivno-subverzivnog delovanja hrvatske obaveštajno-bezbednosne službe SOA.
U izjavi za hrvatske medije, srpski premijer se osvrnuo i na panel na kome je učestvovao na 19. Bledskom strateškom forumu.
 
"Srbija ne veruje u politiku sankcija, to sam izneo i na panelu. Gospodin Plenković je dao primer kako smo mi bili izloženi sankcijama i kako je to doprinelo promeni režima u Srbiji. I opet smo morali da se vratimo u devedesete godine, kako Srbija i Hrvatska raspravljaju ko je kriv ili nije kriv, ko je više ili manje odgovoran. A došli smo da pričamo o paralelnim realnostima. Više sam očekivao da ćemo pričati o Evropi i Balkanu, a ne o Ukrajini i Bliskom istoku", rekao je Vučević.
On je dodao da naša odluka ostaje da ne uvodimo sankcije.
 
"Kao predsednik Vlade prisustvovao sam većem delu Makronovog boravka u Srbiji. Postignuto je i potpisano mnogo sporazuma, a mnogo toga je otvoreno i za naredni period. Mislim da je bila sjajna poseta Šolca, kao i predsednika Sija. To je politika koju će Srbija voditi dokle god je u procesu pridruživanja, a kada budemo u procesu ili dobiti članstvo onda ćemo spoljnu politiku Srbije uskladiti s evropskom", poručio je premijer.
  • zztop

    03.09.2024 17:44
    @Koja
    Puno mladih iz srbije na moru ove godine služilo turiste za dobre plate , a ti služiš vučiću za džabe ...
  • Hm...

    03.09.2024 15:34
    Kako onaj ko je na poternici prelazi državne granice? Države ne šalju jedna drugoj informacije i podatke, nema saradnje među službama?
  • Koja

    03.09.2024 15:05
    @zz top
    Hahahaha , pomešala si svoju državu sa našom, hrvatska je sluganska ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija