Đukić Dejanović: Čak 13 srednjoškolaca izbačeno iz škole tokom prošle školske godine

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je čak 13 učenika kažnjeno izbacivanjem iz srednje škole tokom prošle školske godine.
Đukić Dejanović: Čak 13 srednjoškolaca izbačeno iz škole tokom prošle školske godine
Foto: 021.rs
Kako je kazala za TV Prva, učeniku protiv kog se vodi disciplinski postupak sada može biti izrečena i mera suspenzije, odnosno udaljavanja iz škole, pri čemu će mu biti omogućeno da "uči od kuće".
 
Prema njenim rečima, mera suspenzije ne može trajati duže od 20 dana, koliko najviše i traje dispicplinski postupak.
Cilj tih mera, dodala je ona, jeste da se promeni ponašanje učenika.
 
Đukić Dejanović je navela i da je pored bezbednosti dece u školama bitna i bezbednost zaposlenih u obrazovanju, te da su sindikati sa razlogom pokrenuli zahtev da imaju status kao advokati.
Govoreći o platama prosvetnih radnika rekla je da su one prošle godine povećane za 30 odsto.
 
"Sada za januar predviđa se dvocifreno povećanje, koje će biti 50 odsto veće od svih drugih povećanja u javnom sektoru", rekla je ona i dodala da o tome razgovaraju sa sindikatima.
 
Navela je da sindikati očekuju da se ispoštuje dogovor da se teži ka tome da početna plata prosvetnog radnika bude izjednačena sa prosečnom platom u ostalim sekorima, ali da će ta povećanja biti onolika koliko država ima novca.
 
Podsetimo, četiri reprezentativna sindikata obrazovanja najavila su za ponedeljak, 16. septembar obustavu rada i proteste po svim gradovima. Prosvetari ističlu da Vlada nije ispunila što je obećala prošle godine, a to je da početna plata nastavnika bude jednaka prosečnoj zaradi. Sindikati su rekli da će pozvati kolege na burnu reakciju i kada bude usvajan republički budžet.
  • Smešno

    03.09.2024 12:09
    ČAK!?!?!?
    Nekada kada se znao red toliko je izbacivano po svakoj generaciji u jednoj srednjoj školi. U moje vreme iz mog rezreda u 1 godini je izbačeno 7 učenika i to svaki sa razlogom. Ovo je sramota. Što bi rekao moj razredni ni su svi sposobni da završe srednju školu.
  • Hm

    03.09.2024 11:57
    Slabo. To je broj onih sto nemaju bogate tate i mame.
  • Инспектор Вишекруна

    03.09.2024 11:53
    Чак?
    Само!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija