VIDEO: Kosovska ministarstva se uselila u prostorije institucija Srbije

Na zgradi javno-komunalnog preduzeća u Zvečanu, koje je u petak zatvoreno u akciji Kosovske policije, postavljen je natpis kosovskih institucija, izvestio je Radio kontakt plus.
Na ulazu u objekat istaknuti su natpisi "Opština Zvečan" i "Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova - Agencija za civilnu registraciju". 
 
Slične table kosovskih ministarstava postavljene su tokom vikenda i na objektima srpskih institucija u Severnoj Mitrovici i Leposaviću. 
Zaposleni u privremenom opštinskom organu Severne Mitrovice tražili su da se vrate na radna mesta, ali tamo se već uselila kosovska institucija za vozačke. 
 
U nekadašnju zgradu mitrovičkog okruga i Kancelariju za KiM uselila su se tri kosovska ministarstva. 
Kosovska policija je u petak sprovela akciju na severu Kosova, tokom koje su zatvoreni objekti u kojima su funkcionisale preostale srpske institucije, uključujući opštinske službe, Kancelariju za Kosovo i Metohiju, Penzioni fond i javno-komunalno preduzeće.
 
Zatvoren je i objekat Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, kao i prostorije koje su privremeno služile opštinskim službama. 
 
 
Radnici zaposleni u Privremenom organu Kosovska Mitrovica, PIO Fondu, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Kosovskomitrovačkom okrugu pokušali su juče i jutros da uđu na svoja radna mesta, ali im je pristup onemogućen od strane policije koja se nalazi ispred ovih objekata.
 
 
Policija je obavestila zaposlene da je u toku istraga koju sprovodi tužilaštvo.
  • zztop

    03.09.2024 17:38
    Mirdita mitrovica xacxaxaxaxa ...
  • Куп је битан

    03.09.2024 14:19
    Ово је само испуњење договора из Брисела и Охрида.
  • Joka

    03.09.2024 13:59
    Pa tako se dogovorio gazda Oskar.
    I, ne smarajte minusima (po zadatku).
    Pozdrav svim dobrim ljudima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija