Vučić od sutra na još jednoj "turneji", ekološki aktivisti kažu da neće pričati s njim o litijumu

Aktivista Udruženja "Ne damo Jadar" Nebojša Petković izjavio je, komentarišući najavu da će Aleksandar Vučić narednih dana boraviti u lozničkoj kasarni, da ekološki aktivisti neće razgovarati s njim.
"Jutros je u Loznici dopremljeno čak i policijsko oklopno vozilo za razbijanje demonstracija. Vučić ponovo pravi žrtvu od sebe, u poslednje vreme se uglavnom oglašava iz vojnih i policijskih objekata i narodu šalje poruku da je ugrožen. U Loznici ima mnogo hotela u kojima je mogao da se smesti", rekao je Petković.
 
Na pitanje Bete kakvu poruku Vučić šalje time što će sedam dana biti smešten u kasarni, Petković je kazao da je predsednik Srbije spreman na sve, pa čak i da zloupotrebi vojsku.
"Ne verujem da bi vojska postupila po naređenju da napadne narod koji protestuje protiv otvaranja rudnika litijuma. Vučić je svestan da nema dovoljno policije koja bi mogla da se obračuna s narodom, pa sada pokušava da dobije podršku u vojsci. Možda neki komandant hoće, ali vojska sigurno neće nasrnuti na narod koji protestuje", ocenio je Petković.
 
Upitan da li će predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije razgovarati s predsednikom Vučićem u lozničkoj kasarni, Petković je rekao da ne mogu da razgovaraju s osobom koja ih svaki dan vređa.
"Ne možemo da razgovaramo s čovekom koji nas svaki dan vređa i lažno optužuje. Kad smo ga mi zvali na razgovor, on je odbio. Naš zahtev je poznat, da se donese zakon o trajnoj zabrani istraživanja i eksploatacije litijuma i bora. Očekujemo da će se taj zakon vrlo brzo naći u skupštinskoj proceduri", kazao je Petković. 
 
Mediji bliski Srpskoj naprednoj stranci objavili su danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić svoje državničke obaveze u narednih sedam dana obavljati u Loznici, gde će privremeno imati svoju kancelariju. 
 
Naveli su da će Vučić biti smešten u kasarni u Loznici, gde će razgovarati s narodom o otvaranju rudnika litijuma.
 
Inače, Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike najavila je da će Vučić od 4. do 9. septembra boraviti u Podrinju. Kako se navodi, posetu će početi obilaskom rekonstrukcije puta Bojić-Tekeriš. Tokom boravka, navodi se, razgovaraće sa građanima, učestvovati u različitim događajima i posetiti više sela, opština i gradova.
  • milicica

    03.09.2024 18:27
    a boze moj izvrcete
    sve kako bi voda isla na vasu vodenicu a briga vas za ostale. Pa druze ako ste a jeste spremni da palite i rusite nije na odmet spremiti i oklopno vozilo a da razgovarate pa zasto bi najpametniji ste
  • zztop

    03.09.2024 17:35
    Iz kasarne preko nišana AV spreman za razgovor o litijumu ...
  • Vojvođanka

    03.09.2024 16:48
    doček
    Svečani doček se priređuje dragom gostu pa i preCedniku kad 0n dolazi sa dobrim namerama, ali pošto ovaj ne dolazi sa dobrom namerom i građane ili žitelje Jadra naziva pogrdnim imenima i hapsi ih šalje im inspekcije itd... onda nema dočeka a ni raz govora. Nećete kopati!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija