Dačić o protestima: Protiv stranih kompanija, protiv stranog uticaja...pa što ste rušili Miloševića?

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su nakon protesta protiv litijuma samo dve osobe zadržane u pritvoru.
Kako je rekao Dačić, u pritvoru je jedna osoba iz Subotice iz grupe koja je pripremala napad na policiju i druga koja je automobilom povredila dva učesnika skupa na mostu Gazela u Beogradu.
 
"Čekajte, kakva je to represija, ako policija nikoga nije povredila, nikoga nije uhapsila? To je jedno okretanje teme od nečega što bi trebalo da bude suština, a to je da se mi držimo zakona i Ustava, koji garantuju izražavanje političkih stavova i okupljanja, ali uz poštovanje zakona", rekao je Dačić za televiziju Pink.
Naveo je da je cilj Ministarstva unutrašnjih poslova da svi skupovi proteknu u miru i da nema nikakvih sukoba, ističući da ni na jednom protestu protiv litijuma nije bilo ni sukoba ni upotrebe sile.
 
"Ja mogu sa ponosom da kažem da nijedan sukob nije bio na 90-ak skupova tim povodom u Srbiji, da nigde nije bilo upotrebe sile, osim fizičke sile u smislu da je neko sklonjen sa pruge u Loznici i Beogradu. Nije bilo povređenih, nije bilo ni povređenih policajaca", dodao je on.
Govoreći o samim protestima, naveo je da sada po službenoj dužnosti mora da sluša šta se govori na njima i prati šta se dešava, kako ne bi bilo incidenata.
 
"Govori iz vremena (nekadašnjeg predsednika države Slobodana) Miloševića, pa oni su meko večernje štivo za uspavljivanje dece u odnosu na te govore. Protiv stranih kompanija, protiv stranog uticaja... pa što ste bre rušili Miloševića? U to vreme je stvoren utisak da smo bili pod izolacijom, a ovo sada kad vi slušate, prosto ne možete da verujete u kom vremenu to slušate", ocenio je Dačić, koji je i predsednik Socijalističke partije Srbije čiji je Milošević osnivač.
 
Prema njegovim rečima, osnovna politička poruka na protestima je da su "strane kompanije najveći neprijatelj svih država, uključujući i Srbiju".
 
"Znate šta, to je jedan takav antiglobalistički pokret, da bi i Če Gevara pozavideo svemu tome", kazao je Dačić.
  • Jelisaveta

    05.09.2024 14:20
    Glupo pitanje
    Rušili smo ga jer je bio tiranin, za nijansu manji od ovoga danas. Sigurno ga nismo rušili da bi prodali Srbiju strancima, a od građana napravili robove.
  • Pljuc

    05.09.2024 06:37
    Čitam li ja to dačo nešto između redova?
    A protiv NJEGA?
    Hrabro Dačo, nema šta... Nemaj da izletiš napolje.
  • Mirko

    04.09.2024 16:06
    Ne brini Dačo,
    i tebe ćemo srušiti. Jer radiš protiv narodne volje.
    Sklepio si glasove pa sad misliš Boga si za onu stvar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija