Vučić o litijumu: Vode i zemljište će biti čisti, Dunav će u Beogradu biti proziran kao u Beču

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da građane plaše da će rudnik litijuma zatrovati vodu, ali da će sve vode i zemljište biti čiste.
Vučić o litijumu: Vode i zemljište će biti čisti, Dunav će u Beogradu biti proziran kao u Beču
Foto: 021.rs
"Ogroman novac se ulaže u prečistače otpadnih voda, postrojenje u Velikom Selu će koštati skoro milijardu evra da bi u Beogradu bila prozirna voda Save i Dunava kao što je Dunav u Beču", rekao je Vučić prilikom obilaska radova na rekonstrukciji puta Bojić (Šabac) - Tekeriš (Loznica).
 
Dodao je da "hoće čiste reke i da je to budućnost i deo pete industrijske revolucije".
"Nikome nećemo dati da nam ugrozi vode, zemljište i bilo šta drugo. Postoje mnoge nejasnoće o kojima ćemo morati da razgovaramo. Nećemo biti za to (rudnik litijuma) ukoliko ustanovimo da postoji bilo kakva mogućnost trovanja reka", naveo je on.
Dodao je da zbog toga želi da čuje stručnajke, ali da ogroman broj njih govori suprotno od onoga što govore političari, a da se protiv laži teško boriti jer niko ne čita demantije.
 
"Naravno da postoje spoljni i unutrašnji interesi onih koji bi želeli da zaustave Srbiju da nema nikakvu komparativnu prednost na putu ubrzanog razvoja", rekao je Vučić.
  • Vladimir

    06.09.2024 10:43
    Zablude
    Ne daj bože da Dunav bude ko u Beču. Nama na granici sa Mađarskom Dunav unosi svakakve prljavštine .Tu je najzapaženiji Samoprečisti se do Novog Sada a onda kanalizaciju bez prečišćavanja guramo kao i u Beogradu u Dunav. Tamiš iz Rumunije donosi takođe industrijsko zagađenje. Dakle iako bi vi tako da predstavite, nismo najgori.
  • Čarobljak iz Oza

    05.09.2024 14:38
    Ćiribućiriba abrakadabra.
    Ludi sam ja, ludi ti ludi smo svi.
    Nas treba ....
  • Vikili

    05.09.2024 14:34
    Jad ljudski
    To što je zagrizao ko pitbul i ne pušta ,za propagandu i lobiranje i insistiranje na litijumu, samo ide u prilog već obimne dokumentacije o tome koliko krši ustav. Gomila je poveća, a on uopšte nije svestan kuda njega vodi litijumski put , a u narodu ključa, poklopac sa lonca samo što nije odleteo do plafona.
    2. Ovaj nesrećnik nema veze sa životom šta je litijum. Voda može da bude kristalno čista, i da sadrži taman one količine litijuma , da bude otrovna.
    I onda pljuje one koji " pričaju gluposti". A ovaj narod mu zapravo pruža šansu da ostane na vlasti , samo da prekine projekte koji su opasni po biološki opstanak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija