Dokle se stiglo sa pripremom Nacionalne čitanke: Pregleda se rukopis, pa ide na štampanje

Stručnjaci Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja pregledaju rukopise koji treba da uđu u nacionalnu čitanku za osnovce prvog i drugog razreda.
Dokle se stiglo sa pripremom Nacionalne čitanke: Pregleda se rukopis, pa ide na štampanje
Foto: 021.rs
To je za Fonet izjavila zamenica direktora te ustanove Dejana Milijić Subić, uz napomenu da je reč o "kompleksnom poslu", pa zato ne može da precizira kada će biti završen.
 
"Daćemo sve od sebe da to što pre i kvalitetnije obavimo", rekla je Milijić Subić. 
Ona je navela da se tim Zavoda ne bavi strukturom nacionalne čitanke, već time da li su činjenice koje se pominju tačne. 
 
Milijić Subić je dodala da na pregledu materijala ne radi ona lično, ali da su njene kolege ocenile da je sve primereno uzrastu i đacima prvog i drugog razreda. 
 
"Stručne kolege kažu da je sve urađeno veoma pitko i da bi moglo da popravi čitalačku pismenost naših đaka", rekla je sagovornica Foneta. 
Nacionalnu čitanku štampaće Službeni glasnik, a direktor te izdavačke kuće Mladen Šarčević rekao je za Fonet da su oni spremni i da, čim materijal bude stigao, nacionalne čitanke isporuče u roku od 20 dana.
 
Prema njegovim rečima, štampaće se oko 130.000 nacionalnih čitanki, pošto se trenutno radi o đacima prvog i drugog razreda, a te generacije imaju oko 65.000 đaka. 
 
Prema Zakonu o udžbenicima, Nacionalna čitanka imaće ulogu u razvijanju nacionalnog identiteta, pripadnosti državi, kao i poštovanje i očuvanje srpskog jezika, tradicije i kulture. 
  • Roditelj

    04.09.2024 17:36
    ?
    Zbog cega je sada potrebna nacionalna citanka?
  • lila

    04.09.2024 17:23
    OPASNO
    Još jedna opasna glupost u reformi našeg obrazovanja i daljeg urušavanja i znanja i nauke. Povez na oči budućim generacijama. Šta li je sledeće?
  • Gavrilo

    04.09.2024 17:16
    Lakse je biti SRBIN nego biti COVEK. Srbin postajes po rodjenju upisom u maticnu knjigu rodjenih. A covek ? To mozes postati iduci dugim putem u porodici, skoli i drustvu ; postujuci druge i stremeci ka istini i pravdi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija