Pravosnažno odbijena tužba Vučićevog kuma Nikole Petrovića protiv BIRN-a

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je privatnu tužbu kuma predsednika Srbije, Nikole Petrovića, protiv portala BIRN zbog navodnog "neovlašćenog prikupljanja informacija", preneo je taj portal.
BIRN navodi da je, koristeći isključivo javno dostupne podatke, u poslednjih nekoliko meseci objavio tri teksta o imovini Petrovića i njegovih saradnika Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, ali da nije dobio tužbu pre nego što je o njoj odlučivao sud, pa da zbog toga ne znaju zbog kog teksta su tuženi.
 
U obrazloženju odluke suda, kako je naveo taj portal, navodi se da je tužba odbijena jer u njoj nisu opisani svi neophodni elementi na osnovu kojih bi postupanje tuženih zakon prepoznao kao krivično delo.
BIRN navodi i da su na tu odluku strane u postupku imale pravo na žalbu, ali da im je u Višem sudu u Beogradu rečeno da je Petrović nije predao u predviđenom roku, pa je odbijanje njegove tužbe postalo pravosnažno.
 
Prvi tekst iz novembra 2023. godine odnosio se na nepokretnosti koje Petrović, Radoičić i Veselinović poseduju ili na kojima imaju prebivalište u ulicama Rajka i Generala Pavla Jurišića Šturma na Dedinju.
U drugom tekstu, iz maja ove godine, BIRN je pisao o novim investicijama Radoičića, Petrovića i Veselinovićeve supruge na Dedinju, na lokaciji uz Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića.
 
BIRN je objavio da poseduju parcele koje se nalaze jedna do druge i da imaju ukupnu površinu veću od 12.000 kvadratnih metara.
 
U junu ove godine BIRN je objavio vest da je Nikola Petrović proširio svoju imovinu na Dedinju pošto je na javnoj licitaciji kupio parcelu Grada Beograda za oko 840.000 evra, nakon što su preostala dva zainteresovana kupca odustala u prvom krugu licitiranja.
  • Eh

    04.09.2024 15:54
    To je za vas...da se malo opustite...krećemo u napad...pih...amateri
  • Ameša

    04.09.2024 15:19
    Sjajan video za kalendar, al jeza me vata kad vidim da neko ovako olovku, flomaster, sta god, drzi...
  • pajo patak

    04.09.2024 15:03
    eeeej
    prvi osnovni, blizu je vrhovni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija