Ministarka: Struja neće poskupeti za građane ove godine, cene za privredu biće usklađivane

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović rekla je danas da električna energija za građane do kraja ove godine neće poskupeti, a da će cene za privredu biti usklađivane.
Ministarka: Struja neće poskupeti za građane ove godine, cene za privredu biće usklađivane
Foto: Beta/AP
Ona je, gostujući na TV K1, rekla da su cene struje od juna na tržištu povećane od 30 odsto do 50 odsto i da mora da se prati situacija i povećavaju zalihe gasa i uglja.
 
"Privreda je bila brza u aprilu, javila se i rekla, 'evo imamo malo veće cene od tržišnih, dajte nam nove ugovore', a sada se niko ne javlja jer imaju povoljnije ugovore za cene od sadašnjih tržišnih", rekla je Đedović Handanović.
Dodala je da je Elektroprivreda Srbije pre dva dana usvojila novu metodologiju za cene u komercijalnom sektoru i da "moramo da ih usklađujemo sa tržištem i na gore i na dole".
"To znaći pratićemo, videćemo, na oprezu smo, ali svakako će se (cene) prilagođavati", rekla je ona.
 
Istakla je da "moramo da budemo racionalni i da tu mora da se razmišlja kako da se podstiču građani da više štede".
  • Ja

    05.09.2024 14:55
    Lopovi
    Ali biće od 01.01.2025 penzije se povećavaju, minimalac. Država sve uzima nazad. Želim da znam kada će sve one lopovske stavke na računima da se izbrišu?
  • Nana

    05.09.2024 11:26
    Ali će sigurno poskupeti od 1.januara.
  • OstAVka

    05.09.2024 10:17
    Povećali plate u Javnom sektoru i bacaju se pare na Rafale i već su poskupeli struju zbog toga onima koji ne rade u Javnom sektoru ?
    Blokade puteva - OstAVKA !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija