Bora Đorđević će biti sahranjen u rodnom Čačku, dobija i ulicu

Gradonačelik Čačka Milun Todorović potvrdio je da će muzičar Bora Đorđević, koji je danas preminuo u Ljubljani, biti sahranjen u Čačku.
On je, kako prenosi Ozonpress, rekao da nas je napustila legenda rokenrol scene Srbije i regiona, maestralni i neprevazidjeni muzičar, tekstopisac i frontmen najveće rok grupe Riblja čorba.
"U 72. godini života preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovek koji je za četiri i po decenije muzičkog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija. Odavno postavši besmrtan za njegove Čačane i Čačak, uvrstio se u red najvećih legendi koje je ovaj grad iznedrio. Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen", izjavio je Milun Todorović.
On je dodao da će Čačak uskoro dobiti ulicu koja će nositi ime Bore Đorđevića, kako je kazao, "ulicu kojom će koračati i neke nove, buduće generacije, učeći stihove i tonove koji nikada neće izbledeti iz njihovih sećanja".
 
"Tvoja poslednja želja da budeš sahranjen u rodnom gradu će biti ispunjena i kako si i sam govorio, vratićeš se na padine Jelice da ostaneš zauvek u Čačku", kazao je Todorović.
 
Reakcije poznatih ličnosti na smrt poznatog frontmena pogledajte OVDE
  • Izdislav

    05.09.2024 00:16
    @ cuvar
    Da bih ti odgovorio kada će veliki Đole dobiti bulevar u Novom Sadu, parafraziraću Severinu: Kad onaj sjaši sa vlasti.
  • Mina

    04.09.2024 23:17
    zadnji voz za Čačak
    put je veoma dugačak
    isplati se kada stigneš
    psihički se odmah dignes
    Počivaj u miru Boro
  • R49

    04.09.2024 22:37
    Zasluženo
    Bora Đorđević će biti sahranjen u rodnom Čačku, dobija i ulicu

    Tako treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija