Advokat Ninić: Odbijena žalba protiv rešenja o pritvoru brata Novice Antića

Advokat Ivan Ninić izjavio je da je žalba protiv rešenja o pritvoru za Vasa Antića, brata bivšeg predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, odbijena i da je o tome dobio usmenu informaciju.
Advokat Ninić: Odbijena žalba protiv rešenja o pritvoru brata Novice Antića
Foto: Medija centar Beograd
Dodao je da narednih dana očekuje i pisanu odluku o tome.
 
Ninić je za FoNet rekao da ne postoji bilo koji osnovan razlog za pritvor do 30 dana, ali da, ipak, nije iznenađen takvom odlukom, jer taj predmet "nije na terenu prava i zakona".
"U narednih mesec dana planirano je saslušanje svih osam svedoka, međutim, videćemo da li će politički centri moći i bezbednosni aparat sabotirati njihovo saslušanje, kao što je to rađeno u predmetu njegovog brata Novice Antića", naveo je Ninić.
 
On je dodao kako je porodici Antić jasno da će se različite forme pritisaka nastaviti i narednih dana i da postoji zabrinutost za njihovu fizičku bezbednost.
Brat bivšeg predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, Vaso, priveden je zbog poslovanja porodične firme koja se bavila izvozom voća i koja od 2017. nije u njihovom vlasništu, a od 2018. je ugašena.
 
Inače, nekadašnji prvi čovek Vojnog sidnikata Novica Antić oslobođen je iz pritvora 20. avgusta, nakon skoro šest meseci provedenih u pritvoru zbog optužbi da je zloupotrebio položaj predsednika Vojnog sindikata Srbije i zloupotrebio sredstva.
 
Pušten je po sili zakona, jer Više tužilaštvo u Novom Sadu koje vodi taj slučaj nije podiglo optužnicu u zakonskom roku od šest meseci.
  • Zarko

    05.09.2024 17:07
    Današnji Srbi
    Dole heroji sa Kosara, dole car Lazar, dole braća Jugovici, dole kraljević Marko, dole junaci sa Kajmakcalana, dole Patrijarh Pavle, dole nastavnici, dole radnici...
    Živeo nepmenik i njegov siroti braco, živeli junaci sa Jovanjice (Gasic, Vulin, Koluvija...), živeo večni ministar Koferce, živeli Belivuk, Miljkovic, Legija, sever i jug, živeli kumovi i pedofili, zivela predsednica skupstine sa Dedinja, živeo patrijarh sa Dedinja...

    av, av, av, av, av, av, av, av, av, av i samo av
  • Eon

    04.09.2024 22:36
    On pa on i samo on
    U tigru ne vlada zakon već samovolja nepomenika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija