Podignuta optužnica za ratne zločine protiv jednog Goranca na Kosovu

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv jednog Goranca, zbog sumnje da je u saizvršilaštvu sa drugim osobama počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva albanske nacionalnosti.
Podignuta optužnica za ratne zločine protiv jednog Goranca na Kosovu
Foto: Pixabay
U saopštenju se navodi da je optužnica predata Posebnom odeljenju Osnovnog sud u Prištini i to protiv Š.L.
Tereti se da je kao "policijski službenik policijske stanice u Prizrenu, tokom rata na Kosovu, izvršio ubistva, mučenja, nehumano postupanje prema civilnom stanovništvu albanske nacionalnosti u opštinama Suva Reka i Orahovac".
Tužilaštvo je navelo da su "istrage pokazale da su srpske policijske snage prvo uhapsile žrtve u regionu Suve Reke i Orahovca, a zatim ih poslale u policijsku stanicu u Prizrenu".
 
Navodi se i da ih je "tu okrivljeni ispitivao uz pomoć mučenja i nehumanog postupanja".
 
"Od posledica torture preminula je R. J, dok je još deset civila zadobilo teške telesne povrede i psihičke posledice", stoji u saopštenju.
 
Određena mu je mera pritvora po rešenju sudije za prethodni postupak.
  • Igor

    05.09.2024 08:11
    Igor
    Koliko smo im samo zla nacinili 90-ih poistovecujuci ih sa Albancima dok su se mnogi borili na Kosovu! A mi lelemudali u Srbiji i lomili…sada me je Sramota I to velika! Goranci oprostite vi ste nasi mi smo vasi i jedno bez drugog neide na juznoj strani!
  • Zemlja čudesa

    04.09.2024 22:55
    Test
    Ako ste, makar i samo na trenutak, pomislili da su uhapsili nekog pripadnika OVK zbog zločina nad civilima vi ste neizlečivo oboleli od nerealnog optimizma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija