VIDEO Brnabić objasnila kako zna da litijum nije opasan: Znam šta je Periodni sistem elemenata

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić objasnila je u gostovanju na televiziji Hepi kako zna da litijum nije opasan.
VIDEO Brnabić objasnila kako zna da litijum nije opasan: Znam šta je Periodni sistem elemenata
Foto: 021.rs
"Išla sam u gimnaziju prirodno-matematički smer, da budem sasvim iskrena nisam baš bila dobra iz hemije, ali se razumem u hemiju nešto. Znam šta je Periodni sistem elemenata i znam kako su elementi u tom sistemu poređani, i znam gde je litijum, a gde su neki drugi elementi. I znam samim tim koliko je litijum opasan, odnosno nije, i koliko su neki drugi elementi, kao što su olovo ili cink ili kadmijum, opasni", rekla je Brnabić.
Prethodno je za TV Prva rekla da profesori i naučnici koji govore protiv rudarenja litijuma u Zapadnoj Srbiji dozvoljavaju sebi da "pričaju potpune budalaštine".
 
Brnabić je za televiziju Prva rekla da "mržnja prema (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću u potpunosti zaglupljuje te ljude, koji su po svaku cenu protiv Vučića", i da cela "struka" zna da to što oni govore protiv rudarenja litijuma nije istina.
  • Litijumski ratnik

    07.09.2024 12:16
    Ova izjava nema veze sa vezom. Po cemu ona uopste meri "opasnost" elemenata? Litijum u kontaktu sa vodom eksplodira, sto po meni zvuci prilicno opasno. Ali ako pod "opasnost" misli na otrovnost elemenata kao kadmijum ili olovo, to onda nema veze sa tim gde se nalaze na periodnom sistemu. Da dam samo jedan primer, po toj logici bi onda srebro i indijum (koji se nalaze levo i desno od kadmijuma) morali biti "opasni", sto nisu. Sve ovo svakako nije bitno, jer svi znamo da je proces kopanja tog litijuma u toj prici zapravo naj stetniji, a ne sam litijum kao element.
  • Mile

    06.09.2024 09:45
    Vidi se. Znanje k'o kuća. Kompetentna.
  • Dejan

    06.09.2024 08:27
    Spin majstori
    Sto se pravi naivna. Nije litijum opasan vec tehnoloski proces izdvajanja litijuma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija