Poverenica: U redu je da i roditelji nabave klime za učionice

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upitana šta misli o nedostatku klima u školama kazala je da jedno od rešenja jeste da roditelji nabavljaju klima uređaje za učionice.
"Ne mislim da je to sistemski način rešavanja problema, ali je u redu ako treba i mi da učestvujemo", navela je poverenica na Radio televiziji Srbije.
Ona je ocenila da ulaganja države u obrazovni sistem i sređivanje škola treba da budu mnogo veća i dodala da su uslovi u nekim školama u unutrašnjosti Srbije katastrofalni.
 
Kazala je da je rešavanje problema u školama i društvu donošenjem pravilnika i formiranjem radnih grupa postalo obrazac, ali da se često iz vida gubi suština.
"Uvek vi imate mogućnost da neku pravnu normu učinite boljom, jasnijom, ali ja bih se opet vratila na suštinu. Hoće li nas to dovesti do poverenja, poštovanja pravila u školama, poštovanja nastavnika, međusobnog poštovanja", upitala je Janković.
  • Dzordz

    05.09.2024 17:47
    Ahahaha
    Stvarno smesna i jadna izjava. Ali, budimo objektivni, uklapa se u nacin funkcionisanja nase drzave i drustva. Ne mozes u drzavnoj bolnici da radis zube - ides privatno, ne mozes do pregleda u Dom zdravlja bez dokonog cekanja, pa fali ovo, ono - ides privatno. Operacije - jos gore, pa opet privatno, ko moze. Deca suplja sa znanjem - pa ih vodis na privatne casove. Sportske sekcije po skolama ne postoje - placas privatno u tim istim skolama.... Da ne pricam o katastru npr... I sad problem klima!? Pa sve ali bukvalno sve se uklapa! To je to !!!
  • Sale

    05.09.2024 16:36
    Ti isti roditelji plaćaju poreze, doprinose i pune Budžet koji ,,vođa" bahato troškari na nacionalni stadion, expo, ratne avione... Pa sad još imate obraza da tražite da roditelji sami kupuju klime za škole!
    Koliko klima se može kupiti za 17 milijardi evra????
  • Lanmi

    05.09.2024 15:39
    Roditelji
    Roditelji nabavljaju klime, kreče nekad čak i krede u našoj školi. Jedini, ponavljam, jedini moralan način da se pristane na to je da se u isto vreme zbog toga potpisuje peticija za smenu direktora škole. Neka to i ne zavisi najviše od uticaja direktora, nema veze. Najgore su dokone mame koje bukvalno guraju da rade tuđ posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija