Bora Đorđević biće sahranjen u subotu u Čačku, sutra Dan žalosti

Rok muzičar Borisav Bora Đorđević biće sahranjen u Čačku u subotu, 7. septembra, u 14.30 časova na Gradskom groblju, a opelo će biti održano u 14 sati, saopštio je kabinet gradonačelnika Čačka.
Povodom smrti muzičara biće proglašen Dan žalosti u Čačku u petak, 6. septembra.
 
Bora Đorđević rođen je u Čačku 1. novembra 1952. godine, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, a preminuo je 4. septembra u Ljubljani.
Skupština Čačka dodelila mu je 2022. godine priznanje "Počasni građanin Čačka", zato što je "kroz svoje bogato stvaralaštvo, grad Čačak učinio poznatim u svetu", a za tu odluku glasali su svi odbornici i vlasti i opozicije.
Nekoliko desetina mladih Čačana spontano se okupilo sinoć na uglu ulice u kojoj je Bora Đorđević odrastao, koje Čačani neformalno zovu Borino ćoše, kako bi odali počast rokeru koji je preminuo u 72. godini.
 
Među okupljenima je bilo i nekoliko mladića sa gitarama, a svi zajedno su pevali pesme "Riblje čorbe".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija