Lajčak sutra na Kosovu, Stano poziva Prištinu da izbegava jednostrane poteze

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sutra će posetiti Kosovo, javio je portal Koha.
Lajčak sutra na Kosovu, Stano poziva Prištinu da izbegava jednostrane poteze
Foto: Beta/AP
Lajčak je ranije izjavio da će doći na Kosovo ove sedmice radi pripreme sastanka glavnih pregovarača Beograda i Prištine u okviru briselskog dijaloga, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija.
Portparol Evropske unije Peter Stano ponovio je danas da kosovske vlasti treba da izbegavaju bilo kakve jednostrane akcije i nekoordinisane poteze koji bi mogli da doprinesu rastu tenzija.
Upitan o zatvaranju srpskih paralelnih institucija na severu Kosova i pozivu petorici funkcionera Srpske liste da danas dođu na razgovor u kosovsku policiju, koja ih tereti za falsifikovanje dokumenata, Stano je rekao da je situacija "već veoma nestabilna".
 
"Glavna poruka za kosovske vlasti je da izbegavaju bilo kakve jednostrane i nekoordinisane akcije i korake koji doprinose daljoj eskalaciji tenzija. Mi radimo sa našim partnerima na Kosovu, šaljemo im poruke i nadamo se da ćemo konačno moći da rešimo ova pitanja tamo gde je mesto za to – u okviru dijaloga koji vodi EU", kazao je Stano.
  • Steva

    06.09.2024 12:50
    Ti pozivaš Kutija?E pa sad očekujem onog portparola da pozove obe strane na uzdržanost.Licemeri,lažovi ukratko dripci
  • Nikola

    06.09.2024 12:44
    Kako poziva.Pošto ga Kurtu ne j... dva posto morao bi da jače poziva,možda preko razglasa
  • Temerinac

    05.09.2024 22:28
    Izdaja AV-a se nastavlja, bilo kakav sastanak u vezi Kosova sa posrednikom EU posle ukidanja dinara i poglavlja 35 je izdaja.
    Ovim Vučić daje Lajčaku legitimitet za ukidanje dinara, pošti, institucija umesto da prekine pregovore i vrati ih u UN u prisustvo Kine i Rusije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija