Ministarstvo prosvete oduzelo Megatrendu dozvolu za rad

Ministarstvo prosvete donelo je rešenje o oduzimanju dozvole za rad visokoškolskoj ustanovi Univerzitet Megatrend, sa sedištem u Beogradu, na Bulevaru oslobođenja 215, objavilo je to Ministarstvo.
Odluka je doneta na osnovu dopisa Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju koje je obavestilo Ministarstvo prosvete da se odbacuje zahtev Univerziteta Megatrend za novu redovnu akreditaciju, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.
 
Troškove završetka studija iz člana 53. stav 14. Zakon o visokom obrazovanju propisano je da za zatečene studente, u skladu sa uspostavljenim obligacionim odnosima između studenata i navedene visokoškolske ustanove, snosi visokoškolska ustanova kojoj je oduzeta dozvola za rad.
Ministarstvo navodi da, u skladu sa zakonom, ima obavezu da u roku od 30 dana donese akt kojim se obezbeđuje završetak studija studentima te visokoškolske ustanove. 
 
Ministarstvo objašnjava i da troškove završetka studija zatečenih studenata, snosi visokoškolska ustanova kojoj je oduzeta dozvola za rad.
"Visokoškolska ustanova kojoj je oduzeta dozvola za rad može podneti zahtev iz člana 52. ovog zakona za izdavanje nove dozvole za rad po isteku roka od godinu dana od dana dostavljanja rešenja o oduzimanju dozvole za rad", navodi se u saopštenju.
 
Prethodno je vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović rekao za Danas kako je "informacija o oduzimanju dozvole za rad tom univerzitetu lažna vest".
 
On je tvrdio da se radi samo o "predlogu Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje", te da je "pre četiri dana razgovarao sa ministarkom" i da mu je ona rekla "da u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju imamo važeću dozvolu još dve godine".
 
Pored Univerziteta Megatrend, Ministarstvo prosvete saopštilo je da je oduzeta akreditacija i Visokoj školi modernog biznisa sa sedištem u Beogradu, Terazije 27, takođe na osnovu dopisa Nacionalnog tela za akreditaciju.
  • SegaMega

    06.09.2024 09:25
    @Megatrendovac, diplome nisu upitne, jer je dozvola za rad oduzeta zbog toga sto nisu na vreme podneli zahtev za reakreditaciju.
  • Tulipan

    06.09.2024 09:15
    Otvorio se neki nov Futura,nova misica Srbije studira,možda ima neke veze sa onim Futura+ kioscima Stanka Subotića Caneta.
  • Menažder

    06.09.2024 09:13
    @Vojvodjanin
    Daj ostavi me na miru jbt. Šta sam ti skrivio (osim što primam platu od tvojih poreza i doprinosa, a sedim u kafiću za vreme radnog vremena, i što sam polupismen i korunpiran) ? Ovaj narod sve prašta, osim uspeha.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija