Vučić se predomislio: Odluku o Putinovom pozivu doneću 10. ili 15. oktobra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da dođe na sastanak BRIKS važan poziv, ali da će odluke donositi 10. ili 15. oktobra.
 Vučić se predomislio: Odluku o Putinovom pozivu doneću 10. ili 15. oktobra
Foto: 021.rs
Vučić je novinarima tokom obilaskom radova na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj rekao da ne želi ništa da odbija, niti prihvata.
 
"Nema sumnje da je to važan poziv, kao što imamo i ranije zakazane važne posete", rekao je Vučić i dodao da ne može da kaže o kojoj poseti je reč, ali da će svi videti da je važna.
On je dodao da je ponosan na suštinski samostalnu politiku Srbije.
"Srbija se nalazi na evropskom putu, ali ima svoju politiku i neće se odricati tradicionalnih prijatelja, a tu spadaju i Kina i Rusija, gledaćemo da ta prijateljstva sačuvamo kao zalog drugačije budućnosti. Srbija je pokazala i dokazala da može da bude iskren i lojalan prijatelj kada to nije nimalo lako", dodao je Vučić.
 
Ova Vučićeva izjava dolazi nakon što je prvobitno izjavio da je dobio poziv Vladimira Putina da se pridruži samitu BRIKS-a od 22. do 24. oktobra u Kazanju, ali da će tada imati važne goste iz inostranstva.
 
On je naveo i da Beograd 20. oktobra obeležava 80 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu, dodajući da će tada biti priređeni brojni programi i planovi.
 
Da će se predomisliti i možda ići, najavio je i jutros potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin koji je rekao da Vučić nije odbio poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da učestvuje na zasedanju BRIKS. Dodao je da će o tome njih dvojica pričati u unapred dogovorenom telefonskom razgovoru.
  • Lale

    06.09.2024 14:29
    Pa nece nam valjda sada gas biti najskuplji u Evropi?
  • pajo patak

    06.09.2024 14:02
    @Tetak
    Ima kružni tok na majici, za njega znači: lepi pločice i stavljaj krstiće gde oćeš.
  • Grunf

    06.09.2024 14:02
    Jesi napunio gace
    Aj da kazes putinu teska budaletino necu rafalcino glupava zu zu du du ko ti daje gas rio tinto ala si decko zabrenzao malo se gubis nisi ni malo pametan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija