Ukinuta presuda kojom je Nikola Petrović za udes kažnjen s 10.000 dinara

Presuda kojom je Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prekršajno kažnjen zbog udesa na Dedinju ukinuta je.
Ukinuta presuda kojom je Nikola Petrović za udes kažnjen s 10.000 dinara
Foto: 021.rs (ilustracija)
Petrovića je Prekršajni sud u Beogradu kaznio sa 10.000 dinara i dva kaznena boda zbog udesa koji je izazvao marta prošle godine na Dedinju, ali je ovu presudu ukinuo Prekršajni apelacioni sud nakon žalbe i predmet je vraćen na ponovno odlučivanje, piše nova.rs.
 
U nezgodi su dve osobe lakše povređene.
Protiv prvostepene presude odbrana Nikole Petrovića je uložila žalbu zbog, kako je navedeno, "bitne povrede odredaba prekršajnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i povrede odredaba materijalnog prava".
 
U Prekršajnom apelacionom sudu u Beogradu rečeno je da je presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovno odlučivanje.
"Izrekom ožalbene presude prvostepeni sud okrivljenog nije oglasio odgovornim da je svojom radnjom u saobraćaju izazvao neposrednu opasnost za drugog učesnika u saobraćaju, ili da je prouzorokovao saobraćajnu nezgodu, niti konstatuje da se saobraćajna nezgoda dogodila, već samo konstatuje da okrivljeni upravljajući navedenim vozilom na označenoj raskrsnici nije ustupio prvenstvo prolaza motornom vozilu koje se kretalo putem na koji nailazi, usled čega je prednjim delom vozila udario u zadnju levu bočnu stranu tog vozila. Niti je iz izreke vidljivo da li je u saobraćajnoj nezgodi nastala materijalna šteta, i u kojoj vrednosti", između ostalog navodi taj sud.
 
Inače, predmet protiv Petrovića najpre je vodilo Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje ga je početkom marta ove godine uputilo u Prekršajni sud nakon što su odbacili krivičnu prijavu protiv njega.
  • /

    07.09.2024 11:48
    /
    i dalje bi u briks
  • Nikola

    07.09.2024 07:33
    Mozemo mi pisati komentare koliko i kakve hocemo. Sekta radi svoje i ne haje sta narod misli. Placaju botove da lupaju minuse i ako ih neko ikada prozove i kaze misljenje naroda, uvek ce da kazu kako je vecina protiv takvih misljenja.
  • Uvek pravično

    06.09.2024 23:47
    Pošteno
    Pa kuj kojeg za. Je..beee....
    Da se čoeku,popravi mašina trkaća o trošku poreskih obveznika. I ne mo da niki nije platio porez.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija