Svečlja: Prelaz Brnjak se zatvara za saobraćaj

Nekoliko sati nakon što su formirane blokade na pojedinim prelazima prema Kosovu, iz Prištine je stiglo obaveštenje da se prelaz Brnjak privremeno zatvara.
Svečlja: Prelaz Brnjak se zatvara za saobraćaj
Foto: Screenshot (Kosovo online/ilustracija)
Uprkos najavama o dolasku više stotina ljudi, blokade na prelazima formirale su manje grupe, a organizatori su naveli da je slobodan prolaz na svim prelazima omogućen vozilima sa srpskim registarskim tablicama, odnosno svima koji imaju srpska dokumenta.
 
Kako prenosi KoSSev, dok su građani pravili blokade, sami prelazi, nisu zatvarani sa kosovske strane. 
Međutim, kasno večeras stigla je potvrda kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova da je Brnjak zatvoren.
 
"Do stabilizacije normalnog saobraćaja, nesmetanog i bezbednog za sve putnike, prelaz Brnjak je zatvoren za saobraćaj", naveo je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja.
Najava blokada prelaza ka Kosovu usledila je dva dana nakon nove akcije Kosovske policije u kojoj je zatvoreno više srpskih institucija.
 
Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova pre dva dana je pozvalo građane da izbegavaju putovanja kroz Srbiju, odnosno sve prelaze između Srbije i Kosova, upravo zbog najavljenih blokada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija