Manojlović: Da Ministarstvo revidira odluku o finansiranju monografija o Mančić i Savinu

Predstvanik pokreta "Kreni-Promeni" Savo Manojlović je kazao da ministarstvo kulture mora da revidira odluku kojom je odbijeno finansiranje monografija o Aniti Mančić i Egonu Savinu.
Manojlović: Da Ministarstvo revidira odluku o finansiranju monografija o Mančić i Savinu
Foto: 021.rs
Udruženje dramskih umetnika Srbije saopštilo je juče da je to ministarstvo nakon javnog konkursa, odbilo da finansira monografije o Mančić i Savinu.
"Velikim umetnicima nisu potrebna priznanja - ona su potrebna nama, kao narodu i državi, da osvetlimo put i izađemo iz senke rijalitija, pinkova i plagijatоra", kazao je Manojlović, preneo je Pokret.
Udruženje je odluku minstarstva kulture ocenilo kao "otvoreno nepriznavanje i vređanje najvećih dometa domaćih stvaralaca", te upitalo da li to predstavlja kulturnu politiku Srbije.
 
Ono se, u jučerašnjim saopštenju, pitalo i "da li je to poruka svim mlađim generacijama da će trud najdarovitijih i najvrednijih biti ovako omalovažen i obesmišljen".
  • Zoran

    07.09.2024 13:39
    I ti si postao univerzalna sveznalica, bolje za sve da se više ne javljam ni po kojoj temi jer kad kod si učinio nešto si z.,......o
  • Miloš

    07.09.2024 10:06
    Nekultura
    Na žalost naš narod nema ko da podučava kulturi, kulturne vrednosti su skrajnute i na margini društva.
  • LAZAR

    07.09.2024 09:51
    @simo(spasic)
    Svi dobitnici nagrade Dobricin prsten(najvaznije glumacke nagrade u Srbiji) dobijaju monografiju a to za takve kojima su "Kursadzije" kultura i nije vazno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f