Vulin: Baš bih voleo da Vučić ode na sastanak sa Putinom

Potpredsednik vlade Aleksandar Vulin izjavio je danas da bi veoma voleo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ode na predstojeći sastanak BRIKS-a sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
Vulin: Baš bih voleo da Vučić ode na sastanak sa Putinom
Foto: 021.rs
Dodao je da će Vučić doneti odluku u najboljem interesu Srbije i svih Srba, bez obzira gde žive.
"Vučić je najljubaznije obrazložio svoju poziciju i rekao da će odluka biti doneta. Nije odbio nikog, nije odbio ništa, pogotovo ne preko medija", rekao je Vulin za Pink.
Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je, u nedavnom razgovoru sa Vulinom u Vladivostoku, da je Vučić pozvan da na sastanak BRIKS-a u oktobru u Kazanju.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da dođe na sastanak BRIKS važan poziv, ali da će odluke donositi 10. ili 15. oktobra.
 
Ova Vučićeva izjava dolazi nakon što je prvobitno izjavio da je dobio poziv Vladimira Putina da se pridruži samitu BRIKS-a od 22. do 24. oktobra u Kazanju, ali da će tada imati važne goste iz inostranstva.
 
On je naveo i da Beograd 20. oktobra obeležava 80 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu, dodajući da će tada biti priređeni brojni programi i planovi.
 
Da će se predomisliti i možda ići, najavio je juče potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin koji je rekao da Vučić nije odbio poziv ruskog predsednika da učestvuje na zasedanju BRIKS. Dodao je da će o tome njih dvojica pričati u unapred dogovorenom telefonskom razgovoru.
  • Mučenik

    08.09.2024 15:14
    Šta radi Vučić sa Putinom?
    Zvaničan poziv Putina da Vučić prisustvuje na sastanku BRIKS-a u Kazanju u Rusiji oktobra meseca nije naišao na prijem sa osmehom. Iznalaze se različite izgovore i nesigurne izjave. Da se ne desi slučaj Slobodana Miloševića sa Jeljcinom. Jeljcin u sukobu sa Gorbačovim bombardovao je zgradu - ustanovu SSSR u Moskvi. Milošević je zvanično osudio Jeljcina, a Rus je to vratio Slobodanu odnosno Srbiji 1999. godine za vreme bombardovanja NATO Srbiju. Niti osudio bombardovanje Srbije niti isporučio naoružanje, čak i ono što je bilo plaćeno. Nada naših političara da uz pomoć Zapada mi ćemo ući u EU, a da li? ΛV zaboravio kako se zeznuo, Klintonu došao u skute u Njujorku, dao tri miliona dolara za kampanju Hilari i ona izgubi izbore, a sve je to znao Tramp i malo drugačije je gledao na nas, pa se naš čelnik okrenuo prema Putinu i Rusiji. Sada duvaju drugi vetrovi i bojim se da nam ne zanesu mozak i ponos ukoliko ga imamo. Imamo ga? Na svu sreću imamo ministra Vulina, koji sa Rusima ima bratske odnose i sve što ne realizuje vođa, realizovaće on na opšte naše i rusko zadovoljstvo.
  • Fića

    08.09.2024 08:16
    Nemo' da ljutimo Hilja
    Da li če Hilj moći da razume eventualni odlazak AVAV - a na sastanak sa Putinom...?!
    Trebalo bi da ga razume i situaCiju u kojoj se našao i zbog KiM i zbog raznih "Riotintova" širom ostataka Srbije.
  • Aleks

    07.09.2024 21:05
    Pa ne moze, sprema zimnicu tad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f