Vučić: Ja sam hteo da podignem rudnu rentu, ali Rusija nije dala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je želeo da podigne rudnu rentu u državi, koja iznosi pet odsto, ali da to nije "jednostavan proces".
Vučić: Ja sam hteo da podignem rudnu rentu, ali Rusija nije dala
Foto: Beta
Odgovarajući na pitanja građana u Ljuboviji o rudarenju litijuma, Vučić je rekao da kada je hteo da podigne rudnu rentu, "nema ko iz Rusije mu nije na glavu skočio", a ticalo se srpskih izvora gasa i nafte, koji su sada u vlasništvu ruskog Gasproma.
 
Vučić je rekao da rudna renta iznosi pet odsto i u mnogim drugim zemljama.
"Nisam ovu rudnu rentu izmislio ja, nego su je izmislili neki mnogo ranije, za metalične i nemetalične je pet odsto rudna renta. Pokušaćemo da podignemo rudnu rentu, ali to neće biti nimalo lak, nimalo jednostavan proces", rekao je Vučić.
Odgovarajući na pitanje - zašto Srbija ne kopa sama litijum, Vučić je rekao da je to zato "što mi ne znamo i nećemo znati još 50 - 60 godina".
 
"Mi još mnogo godina nećemo znati da izvučemo litijum iz jadarita, nemamo tu pamet, nemamo te mašine, ne znamo, moramo da dovedemo nekog sa strane", kazao je Vučić.
  • Kosta

    11.09.2024 19:10
    I onda mi priča bajke kako smo mi suverena nezavisna država koja ima svoje ja. ,,Nama neće drugi određivati kakvu će poltiku Srbija voditi!" ponavlja lažov, kad ono ponekat kaže i istinu!
  • ja ne bot

    11.09.2024 18:55
    koji mi?
    "Mi još mnogo godina nećemo znati da izvučemo litijum iz jadarita, nemamo tu pamet, nemamo te mašine, ne znamo, moramo da dovedemo nekog sa strane", kazao je Vučić."
  • 000joe000

    11.09.2024 13:58
    Predsednik "suverene" države izjavljuje da na rusi ne dozvoljavaju da podignemo cenu rudne rente?
    Gde su institucije? Gde je vojska?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f