Mladića udarila struja kada se popeo na vagon na stanici u Priboju: Zadobio teške povrede

Mladić je teško povređen usled strujnog udara iz kontaktne mreže kada se, prepodne, popeo na vagon, na šestom staničnom koloseku, u Železničkoj stanici Priboj.
Mladića udarila struja kada se popeo na vagon na stanici u Priboju: Zadobio teške povrede
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Hitna pomoć odvezla je ga je u u bolnicu, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.
 
Kada se popeo na vagon, ušao je u strujno kolo iznad pruge i doživeo strujni udar.
Kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine od 25 hiljada volti i nije potrebno da se dodirnu strujni vodovi da bi došlo do strujnog udara. Dovoljno je da se samo uđe u strujno kolo, koje može biti i par metara udaljeno od kontaktne mreže, objasnila je Infrastruktura železnice Srbije.
Prosečno godišnje nastrada pet, uglavnom mladih osoba od strujnog udara iz kontaktne mreže, najčešće prilikom penjanja na vagone.
 
Infrastruktura železnice Srbije je ponovo apelovala i upozorila da je penjanje na vagone najstrože zabranjeno i opasno po život, jer se takvi slučajevi gotovo po pravilu završavaju tragično.
  • NN

    08.09.2024 22:25
    Šta reći?
    Kako se ovako nešto uopšte može komentarisati? Nije humano reći ono što bi jedino moglo da se kaže i što bi imalo smisla. Kome to, ko je odrastao i, pretpostavlja se da je pri zdravoj pameti, na tu pamet padne da se penje na vagon? Ono što je najstrašnije je to što ovo nije prvi slučaj. Koliko se sećam, poslednjih godina bilo je nekoliko takvih.
    Srećom, ostao je živ, pa će imati prilike da postane zreliji i razumniji. Želimo mu da se oporavi, pa da ima prilike da razmisli o svom životu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f