Dačić: Kina nam je jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić započeo je danas posetu Kini, sastankom sa državnim savetnikom i ministrom za javnu bezbednost Kine Vang Sjaohongom u Pekingu.
Dačić: Kina nam je jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera
Foto: Beta/AP
Tom prilikom je istakao da je Kina jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera Srbije.
 
"Naš zadatak je da kao dva ministarstva sarađujemo u nacionalnoj bezbednosti, osiguravanju određenih projekata u obe zemlje, o pitanjima transnacionalnog kriminala, borbe protiv ilegalnih migracija. U tom pogledu ćemo nastaviti sa našim aktivnostima", rekao je Dačić.
On je ministru Sjaohongu preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i naveo da nakon sastanka sa ministrom Sjaohongom, specijalnim vozom putuje do Lianjunganga, gde se održava Globalni forum o saradnji u oblasti javne bezbednosti.
 
Na toj konferenciji učestvovaće veliki broj ministara unutrašnjih poslova, između ostalih i predsednik Interpola.
Dačić je najavio da će se truditi da ima što više bilateralnih sastanaka.
 
"Nakon toga idem u Guangdžou, gde će biti održana zajednička vežba specijalnih jedinica. Sa naše strane učestvovaće pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ). Takođe, posetićemo i mešovite patrole", najavio je ministar.
 
Dačić je kazao da će potom otputovati u Šendžen gde će razgovarati sa partnerima sa kojima Srbija sarađuje na planu informacionih tehnologija.
 
"Na kraju našeg boravka u Kini posetićemo Hongkong, što je možda i prva poseta tom gradu u našoj istoriji", reako je Dačić.
  • BK

    16.09.2024 14:47
    Žali bože
    Takve vesti bi trebalo "preskočiti"...
  • Б

    15.09.2024 12:57
    Објашњење
    Државни саветник је заправо министар, јер је Државни савет Кине заправо влада
  • Џука

    08.09.2024 20:45
    Кина је добра за Томину ракију Томовачу и AV вино витез од винограда ,ако ови уједине дестилацију Кинези неће више пити Пиринаџ и Трску

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f