Kod državljanina Srbije na Bajakovu pronađeno neprijavljenih 35.000 evra

Hrvatski carinici na graničnom prelazu Bajakovo pronašli su neprijavljenih 35.000 evra u hladnjaku tegljača i poluprikolice registarskih oznaka Kosova, kojim je upravljao državljanin Srbije.
Kod državljanina Srbije na Bajakovu pronađeno neprijavljenih 35.000 evra
Foto: 021.rs
Sprovodeći pojačane mere nadzora na graničnom prelazu Bajakovo 6. septembra carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar izvršili su pregled tegljača i poluprikolice, navela je hrvatska Carinska uprava.
Kako navode, pretragom kabine tegljača, pronađeno je u hladnjaku, ispod kreveta vozača unutar paketića omotanog papirnim ubrusima i zalepljenog crnom lepljivom folijom, neprijavljenih 35.000 evra.
Vozaču je izdat prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu 12.000 evra.
 
Okrivljeni je odmah platio dve trećine kazne u iznosu od 8.000 evra.
  • Gimme Shelter

    09.09.2024 00:52
    Ka EU se transportuje droga, a nazad ka balkanu se transportuje gotovina.
    I kako je novac od prodaje droge na ulici u sitnim novcanicama (10,20,50 Evra), tako da je glomazna pošiljka- te ju je teško sakriti. Da je taj novac legalan iz banke, tih 35000 Evra bi bilo 70 novčanica po 500evra koje stanu u džep, knjigu, kasetu, ali ovako obradovaće se SNS na parama.
    Zakon o carini se mora promeniti i uvesti minimum 5% od svake zaplene koja bi se uplacivala u fond za dodatak na plate carinicima koji rade u operativi. Tek tada carinici bi bili motivisani da hvataju ogromne, milionske sume koje svakodnevno prolaze preko srpske granice.
    Samo prema Loznici svakoga vikenda voze minimum 35 kombija iz Svajcarske, Nemačke, Austrije i svakoga vikenda se tim putem unese minimum 3 miliona evra gotovine,minimum.
  • 9

    08.09.2024 23:32
    Nebeska cifra
    A za 200.000 nikom ništa + ministarska fotelja.
  • Цеца

    08.09.2024 20:30
    Неки богати возачи Србин са Косова еј браћела

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f