Birodi: Rio Tinto da objavi kome je sve davao novac

Birodi je pozvao kompaniju Rio Tinto i sve firme sa njom povezane da na svojim internet stranicama prikažu spisak fizičkih i pravnih lica kojima su od početka poslovanja dale sponzorstvo ili donaciju.
Birodi: Rio Tinto da objavi kome je sve davao novac
Foto: Beta (Milan Timotić)
"Pozivamo Rio Tinto da javnosti daju informaciju da li u okviru poslovanja primenjuju instrumente etičkog poslovanja, odnosno da li ih sprovode, i da, ako ih sprovode, javnost upoznaju sa izveštajem o etičkom poslovanju", naveo je Birodi.
Ta organizacija pozvala je i sva pravna lica čiji se rad sufinansira iz budžeta Srbije da objave da li su bila primaoci sponzorstava ili donacija Rio Tinta, na osnovu čije odluke i sa kakvim obrazloženjem, i da sa tim upoznaju javnost, tako što će prikazati izveštaj o realizaciji sponzorstva i donacija dobijenih od kompanije.
U saopštenju se i Vlada Srbije poziva da od Agencije za sprečavanje korupcije zatraži izradu plana integriteta za Projekat Jadar, u kojem bi se utvrdile tačke rizika po integritet projekta Rio Tinto i propisale mere za otklanjanje rizika.
  • Cc

    09.09.2024 09:21
    @Branko
    U pravu je @Branko! Rio Tinto nema obavezu da objavljuje ugovor i koga je sve plaćao! Demokrate su ih dovele i oni su u obavezi da iznesu sve Gradjanima kao i Vučić. Ali svi su se debelo nafatirali para od njih jer ruka ruku mije! Da smo pravno odgovorna Država mnogi bi u zatvore završili uz plenidbu imovine za ovako nesto! Zato odgovorno tvrdim da svi traze Promene a boga mole da nedodje do toga jer svi imaju repove koji nas preskupo koštaju!!!
  • Toma

    09.09.2024 08:40
    Toma
    Oni nisu u obavezi vec Politicari koji su prodali drzavnu zemlju! Ako krenu sa objavama sto se nece desiti 90% "politicara" i njima bliskim od 2000 do danas moralo bi u zatvore zbog prevare obmane...itd! Zato Narod i nezeli Izbore i slicno jer svi se samo rotiraju od 90-ih do danas! Bez odgovornosti nema nista i zato smo tu gde jesmo dno dna!!!
  • М

    09.09.2024 08:07
    М
    Рио Тинто као приватна компанија није у обавези да јавности износи своје уговоре и платне спискове. У обавези је свака власт да Грађанима Србије све то омогући. Рио Тинто је само рекао да је 2001 на позив тадашње власти дошао у Србији. Многи из тог периода су на њиховом платном списку и сви који су до или новце прешли су у СНС због заштите јер АВ за сада нема проблем да крши Устав и Законе Србије штитећи тако себе и њих! Нетреба бити нарочито паметан само треба пратити новац и брзо дођеш до лопова!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f