Ambasadorka Srbije napadnuta u Španiji, Đurić zahteva istragu

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić najoštrije je osudio fizički napad na ambasadorku Srbije u Španiji Irenu Šarac, koji se dogodio juče popodne u Madridu.
Ambasadorka Srbije napadnuta u Španiji, Đurić zahteva istragu
Foto: 021.rs
"Najoštrije osuđujem fizički napad na ambasadorku Šarac u centru Madrida. Zahtevamo od svih nadležnih punu istragu i odgovornost za ovaj nečuveni incident i akt nasilja prema najvišem diplomatskom predstavniku naše zemlje", izjavio je šef srpske diplomatije Marko Đurić za Tanjug.
 
Kako Tanjug saznaje, kasno popodne u centru Madrida mlađa muška osoba fizički je napala ambasadorku Srbije u Španiji Irenu Šarac, u ulici u kojoj stanuje, i naneo joj povrede u predelu leđa.
Prema svedočenju prisutnih, mlađi muškarac prišao je ambasadorki Šarac koja je pričala telefonom na srpskom i pitao je da li je iz Srbije, nakog čega ju je udario nogom u leđa i pobegao.
 
Nekoliko svedoka je potom bezuspešno pokušalo da uhvati napadača. Napad je prijavljen policiji, koja je stigla na lice mesta i vrši uviđaj.
Iz izjava prisutnih svedoka, sumnja se da je, po govoru, osoba albanskog porekla.
 
Ambasadorka Šarac je dobrog stanja, kaže izvor za Tanjug.
  • Tinkerbell

    09.09.2024 14:11
    Da, jeste, to je ona ambasadorka što je švercovala gorivo i oštetila budžet Grčke. Ponos Srbije.
  • T.Dj

    09.09.2024 14:04
    T.Dj
    Najlakse je reci neki Albanac,jer imaju ogromnu dijasporu u EU. Mozda je ona veza koja ide preko Spanije kao mala opomena ili ono drugo. Gradjani nemaju blage veze sta SNS kadar radi po EU i koliki novac se zaradjuje! Ali eto im neka uz zvakanje parizera nesto komentarisu za razbibrigu.
  • w/e

    09.09.2024 11:26
    cool
    Da nije ambasadorka, ne bi se nikada ni saznalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f