Đurđević Stamenkovski: Dani porodice nisu kontra Paradi ponosa

Dani porodice se tradicionalno održavaju prvog vikenda u septembru, tako da mi možemo da postavimo pitanje da li je Parada ponosa koja se istovremeno održavala u Beogradu bila kontra Danima porodice.
Đurđević Stamenkovski: Dani porodice nisu kontra Paradi ponosa
Foto: Screenshot (Youtube/RTS)
To je izjavila ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski, povodom ocena da je zajedno sa predsednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem u Perlezu organizovala kontra-događaj Paradi ponosa u Beogradu.
 
"Postoje novinari koji pokušavaju od svega da naprave senzaciju, da svemu daju političku boju. Nakon obilaska štandova lokalnih samouprava, koje su predstavile svoje mere populacione politike, održali smo konferenciju za javnost. Novinar sa jedne televizije, koji je uvek tendenciozan u svojim izveštavanjima, postavio je pitanje da li sam ja Dane porodice organizovala kao kontraskup gej paradi u Beogradu i da li se zalažem za istopolne brakove", rekla je ona za TV Hepi.
Istakla je da je njen stav o tome da je brak zajednica muškarca i žene poznat i da tako piše i u Ustavu Srbije. Prema njenim rečima, porodica je vrednost koja nas je obeležila kroz vekove.
 
"Mi danas samo želimo na to da ukažemo. Dakle, nismo mi izmislili nikakvu toplu vodu niti pokušavamo da promovišemo nešto što je našem narodu strano. Neke druge teme možda našem narodu nisu bliske, ali porodica sasvim sigurno jeste. I ona ne predstavlja samo srž identiteta našeg naroda, ona je u srži identiteta svakog pojedinca", navela je ministarka.
Dodala je da sa skupa u Perlezu nije poslata nijedna politička niti poruka uvredljivog sadržaja i kao veoma važno navela i to da su na događaju bili i predstavnici lokalne samouprave iz Tutina, Bošnjaci muslimanske veroispovesti i ministar u Vladi Srbije Usame Zukorlić.
 
Odgovarajući na pitanje da li je pozvana na Paradu ponosa, rekla je da nije.
 
"Nisu me zvali. Verovatno imaju pouzdanu informaciju da se ne bih odazvala pozivu. Ne vidim razloga da budem tamo. Poštujem različita mišljenja i opredeljenja. Ne mislim da se sve vrti oko njih, a oni misle da su centar sveta", rekla je ona.
 
Dodala je da one koji su učestvovali na Paradi ponosa niko nije ugrožavao niti treba da ih ugrožava, da su oni pripadnici zajednice, i da od njih ne treba praviti posebnu zajednicu jer, kako je rekla, to već jeste diskriminacija.
  • /

    09.09.2024 16:17
    /
    kada nemas sta da kazes upotrebi onda 'identitet'
  • Ne

    09.09.2024 15:10
    Ne
    Milica,zavetnica,lazovica,diplomica.......
  • Marta

    09.09.2024 14:23
    Jadno!
    Zena sa laznom diplomom, nekome drzi slovo o necemu! Samo u Smrdiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f